Demi Schuurs verbindt zich als ambassadrice aan EuroGames22 in Nijmegen

Van onze redactie
11 november 2021
Toptennisster Demi Schuurs heeft zich als eerste ambassadrice verbonden aan de EuroGames22 te Nijmegen. Hiermee wordt ze het gezicht van tennis, één van de sporten bij het grootste sportfestival van Europa voor een LHBTI+-doelgroep dat plaats vindt van 27 tot en met 30 juli in de oudste stad van Nederland.
Demi Schuurs is Nederlandse beste tennisster in het dubbelspel met een twaalfde plek op de wereldranglijst. Ze heeft een aantal grote tennistoernooien op haar naam staan, nam met Kiki Bertens deel aan de Olympische Spelen en verloofde onlangs met haar vriendin Carmen. Ze is open over haar eigen seksualiteit, omdat ze erg gelooft dat zichtbaarheid acceptatie en integratie vergroot. Demi ziet dat dit nog lang niet bij alle tennisverenigingen vanzelfsprekend is en is daarom blij met de 25 LGBTQI+ toernooien in Europa.

Tennistoernooi bij TV Rapiditas

Door haar drukke internationale schema kan Demi Schuurs helaas zelf niet deelnemen aan de EuroGames. Het tennistoernooi vindt van donderdag 28 juli t/m zaterdag 30 juli 2022 plaats bij TV Rapiditas aan de d’Almarasweg. Het toernooi is specifiek bedoelt voor LGBTQI+ tennissers van alle niveaus uit heel Europa, maar iedereen die mee wilt doen is welkom. Demi hoopt dat het zal bijdragen aan verdere ontwikkeling van de LGBTQI+ tennis in Europa en daarbuiten. Demi Schuurs hoopt daarnaast dat tennissers ook naar reguliere tennisverenigingen de weg weten te vinden en dat ze zich daar ook veilig zullen voelen.

Tennis één van de sporttoernooien bij EuroGames22

Naast tennis vinden er 18 andere sporttoernooien gelijktijdig plaats. De inschrijvingen zijn onlangs op Coming Out Day geopend. Inschrijven kan via de website van het evenement. Nijmegen zal gedurende het evenement volledig gekeurd worden door regenboogvlaggen met sporttoernooien op veel verschillende locaties en met de sports village en opening en sluiting in de stad.


Dit bericht delen:

Advertenties