Honderdduizend blaadjes: Ontdekkingstocht door de natuur

Van onze redactie
10 november 2021
Het is volop herfst, de bladeren vallen bij bosjes op de grond. Dat is mooi, want dan kunnen wij ze goed gaan bekijken. Bladeren zijn er in zo veel vormen en kleuren. Ga op woensdag 17 november met de Scharrelkids op ontdekkingstocht door de natuur, dan kun je het met eigen ogen zien. Deze activiteit is geschikt voor kinderen van 8 tot 12 jaar en wordt georganiseerd door IVN Rijk van Nijmegen in samenwerking met De Bastei en Hortus Nijmegen.
De hele lente en zomer hebben de bladeren voor de boom gewerkt. Op wat voor manier, en waarom vallen ze af in de herfst? Wat gebeurt er met de bladeren als ze eenmaal op de grond liggen? Dat gaan we ontdekken.

Alle Scharrelkids struinen door het park, zoeken verschillende bladeren en leren er intussen ook over. De gidsen van IVN Rijk van Nijmegen kunnen er van alles over vertellen. Deelnemers gaan ook knutselen met bladeren en andere mooie natuurvondsten.

Informatie

De ontdekkingstocht start om 14.30 uur in de Theetuin van de Hortus Nijmegen aan de d’Almarasweg 22d en het duurt tot 16.30 uur. Deelname kost € 3,00. Vrienden van de Bastei en IVN Rijk van Nijmegen betalen 1,50. Aanmelden kan via deze link of via 024-3297070.

 

 


Dit bericht delen:

Advertenties