Honk 1: speciaal voor werkzoekenden en werkgevers horeca en winkelsector

Van onze redactie
9 november 2021
Tijdens de coronapandemie heeft veel horeca- en winkelpersoneel een andere baan gevonden. Nu bars, restaurants en winkels weer volop draaien, kampen veel eigenaren met een tekort aan personeel. Dat biedt kansen voor werkzoekenden die een toekomst in deze sectoren zien. Om vraag en aanbod goed bij elkaar te brengen, wil de gemeente Nijmegen graag een handje helpen.
‘Het is belangrijk dat zowel de winkels als de horeca weer snel mensen hebben om iedereen te bedienen’, aldus Monique Esselbrugge, wethouder economie. Een goede, gastvrije en gezellige horeca en fijne winkels zijn volgens haar ook een belangrijk visitekaartje voor onze stad.

Honk 1


Daarom start op 11 november Honk 1 op een plek in de Marikenstraat 61, waar vraag en aanbod bij elkaar komen. Werkzoekenden en werkgevers op zoek naar personeel kunnen hier binnenlopen om hun mogelijkheden te verkennen.

Petra Molenaar, wethouder Werk en inkomen moedigt werkzoekenden aan bij Honk 1 naar binnen te lopen. ‘Ook zonder dat je al ervaring in de horeca of een winkel hebt, kun je vaardigheden hebben voor een baan in deze sector.’

Honk 1 werkt samen met partners in de stad, zoals gemeente Nijmegen, Koninklijke Horeca Nijmegen, Huis voor de Binnenstad, ROC, HAN, UWV, WerkBedrijf Rijk van Nijmegen en het Regionaal Mobiliteitsteam Rijk van Nijmegen.

 

 

 

 


Dit bericht delen:

Advertenties