Yvonne ten Brummelhuis ontvangt Koninklijke Onderscheiding

Van onze redactie
9 november 2021
Mevrouw drs. Yvonne ten Brummelhuis  ontving vanavond een Koninklijke Onderscheiding voor haar voorzitterschap en activiteiten bij het Marikenhuis en diverse activiteiten binnen de gehandicaptenzorg. Burgemeester Bruls reikte de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau aan haar uit bij de 'Conferentie over verleden, heden en toekomst van het Marikenhuis' in Cultuurcentrum De Lindenberg.
Yvonne Ten Brummelhuis (65) begon als fysiotherapeute bij de medische dienst van De Winckelsteegh. Hier wonen mensen met ernstig meervoudige beperkingen of ernstig verstandelijke beperking met sterke gedragsproblemen en ouderen met een beperking en geriatrische en somatische problematiek. Zij was zeer actief en creatief met het bedenken van aanpassingen en therapieën voor de cliënten. De Winckelsteegh is inmiddels gefuseerd en onderdeel geworden van Pluryn. Om de cliënten van De Winckelsteegh nog beter te kunnen helpen volgde zij een studie orthopedagogiek met focus op zintuiglijke beperkingen.

De kennis die zij hiermee vergaarde zetten zij in de loop der jaren ook bij andere organisaties binnen de gehandicaptenzorg in. Zo was zij (vice-)voorzitter en lid Raad van Toezicht bij zorgorganisatie Cello. Sinds 4 jaar is zij lid van de geschillencommissie Gehandicaptenzorg van de Stichting Geschillencommissies voor Consumentenzaken. Bij zorgorganisatie Aveleijn is zij sinds 2 jaar lid van de Raad van Toezicht.

Stichting Marikenhuis

Ten Brummelhuis was in 2013 een van de initiatiefnemers en medeoprichter van de Stichting Marikenhuis. Dit initiatief resulteerde in de opening van het Marikenhuis in 2015 en Ten Brummelhuis werd voorzitter. Het Marikenhuis is bedoeld voor iedereen, niet alleen voor vrouwen met borstkanker, maar ook voor mannen, jongeren en ouderen die met wat voor soort kanker ook te maken krijgen. 

Ten Brummelhuis was niet alleen bestuurlijk actief. Bij activiteiten was zij altijd aanwezig, als eerste kwam zij en ging als laatste weg,  van alles gereed zetten tot het opruimen van alles. Bij verbouwingen loopt zij zelf met een stofkap op puin te ruimen en brengt het puin met een kruiwagen weg. Bij promotieactiviteiten staat zij op een kist om het Marikenhuis te promoten, maar ook op de radio bij de jaarlijkse Marikenloop. Mevrouw Ten Brummelhuis wordt ook wel het boegbeeld van het Marikenhuis genoemd. Naast al deze activiteiten vindt zij nog tijd om mantelzorger te zijn voor een aantal familieleden van haar.

Dit bericht delen:

Advertenties