Peter Driessen krijgt Waalbrugspeld voor inzet Stichting De Zonnebloem

Van onze redactie
10 november 2021
Peter Driessen ontving vandaag een Zilveren Waalbrugspeld voor zijn jarenlange inzet voor Stichting De Zonnebloem. Burgemeester Bruls reikte de Waalbrugspeld uit tijdens een bijeenkomst van De Zonnebloem in wijkcentrum de Ark van Oost.
Peter Driessen (66) werd voorgedragen omdat hij sinds 2001 tot eind 2019 vrijwilligerswerk deed voor de Zonnebloem. Hij heeft zich op bijzondere wijze ingezet voor het welzijn van zieken en ouderen in Altrade en Nijmegen-Oost. De aanvragers typeren Driessen als wijs, deskundig, daadkrachtig, enorm maatschappelijk betrokken, een man met veel inzet, doorzettingsvermogen en liefdevol betrokken.

Lange geschiedenis

Het vrijwilligerswerk van de heer Driessen kent een lange geschiedenis. Zo zet hij zich al ruim 18 jaar in voor de Zonnebloem als vrijwilliger. Vanaf 1988 is hij al aangemeld bij De Zonnebloem, als donateur. Lange tijd is hij voorzitter geweest van de afdeling. Enkele jaren geleden zijn de afdelingen Altrade en HHK (Hengstdal, Hunnerberg, Kwakkenberg) samengegaan in de afdeling Nijmegen-Oost. In deze afdeling werd de heer Driessen vice-voorzitter, verzorgt hij de ledenadministratie van gasten en vrijwilligers en de uitgave van Duet, het blad voor gasten en vrijwilligers.

Zeer zorgzaam

Naast dat Driessen al ruim18 jaar vrijwilligerswerk doet voor De Zonnebloem heeft hij zich ook geruime tijd ingezet als vrijwilliger voor het wijkcentrum Daalsehof. Zijn werkzaamheden bestonden ongeveer 20 jaar uit het begeleiden van discomiddagen en zangavonden, affiches maken, zorgen voor promotie via de krant en wijkkrant. Ook zorgde hij voor de financiële verantwoording naar de gemeente toe. Hij stond altijd klaar om iets te organiseren in het wijkcentrum en is zeer zorgzaam voor anderen.


Dit bericht delen:

Advertenties