Aangepaste intocht Sinterklaas Nijmegen op 13 november

Van onze redactie
8 november 2021
Het was even spannend of de intocht van Sinterklaas in Nijmegen überhaupt door kon gaan, maar aanstaande zaterdag 13 november om 13.30 uur komt hij dan toch echt. Dit jaar niet met de boot en ook zonder feestelijk programma. De recente verscherpte coronamaatregelen dwingen de organiserende Stichting Intocht Sint Nicolaas Nijmegen (SISNN) tot een aangepast en versoberd programma.
Net als in 2018 toen de Sint wegens verbouwing van de Waalkade moest uitwijken naar een andere locatie, start de optocht rond 13.30 uur door de binnenstad vanaf het Labyrinth aan de westelijke Waalkade. Wat niet ontbreekt is het welkom door burgemeester Bruls, ondanks zijn drukke agenda zal hij rond 13.20 uur de Sint persoonlijk de vergunning voor het rijden over de daken met zijn trouwe schimmel Ozosnel overhandigen. Ook de pepernoten overleven alle discussies over het voortbestaan van oude tradities, zij het dat er ook rekening wordt gehouden met kinderen én volwassenen met een glutenallergie.

Na de begroeting door de burgemeester volgt een korte rondrit door de stad. Vanaf de Veemarkt verplaatst de stoet zich richting Joris Ivensplein om vervolgens via de Lange Hezelstraat en de Houtstraat richting Plein 1944 te trekken. Via de Marikenstraat en de Burchtstraat bereikt de optocht de eindlocatie Grote Markt.

Publiek is van harte welkom langs de route waarbij de stichting oproept om de coronamaatregelen te respecteren. Kijk voor meer informatie op de website van de Stichting Intocht Sint Nicolaas Nijmegen.
 

Dit bericht delen:

Advertenties