NEC - sc Heerenveen spelen gelijk

Job Boers
6 november 2021
Vanavond kwam sc Heerenveen op bezoek in een leeg Goffertstadion. Het was voor NEC een weerzien met een paar oude bekenden; Syb van Ottele, Anthony Musaba en Lucas Woudenberg speelden in het verleden voor NEC.
NEC begon de wedstrijd als achtste in de Eredivisie, sc Heerenveen begon de wedstrijd als twaalfde. Onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis begonnen de ploegen met de volgende opstellingen:

NEC: Branderhorst; Van Rooij, Márquez, Odenthal, El Karouani; Schöne, Barreto, Bruijn; Tavsan, Akman, Okita.

sc Heerenveen: Mous; Van Ewijk, Van Ottele, Bakker, Kaib; Madsen, Halilovic, J. Veerman; Musaba, H. Veerman, Stevanovic.

 

NEC begon veelbelovend. Een snelle omschakeling leverde de eerste kans op voor NEC die door Tavsan werd gemist. Net als vorige week tegen FC Groningen mochten er geen supporters in het stadion zitten. De steun van de fans van buiten het stadion was goed te horen. Achter de hekken in de hoeken van het stadion werden de spelers toegezongen.

In de eerste helft ging de wedstrijd redelijk gelijk op al had NEC een aantal mooie uitbraken met Jordy Bruijn en uit een indraaiende hoekschop waar zowel Okita en Odenthal er niet in slaagden om te scoren.

Beide teams gingen met een 0-0 de kleedkamers in nadat Heerenveen met Veerman ook in de slotfase van de eerste helft nog een goede kans had gekregen. De tweede helft schommelde het heen en weer, het balbezit was nagenoeg gelijk mar het veldspel was een periode ook slordig. Oud-NEC'er Anthony Musaba kreeg gelijk na rust de eerste kans voor Heerenveen, hij stuitte op Mattijs Branderhorst. Heerenveen ging door en zette druk, ze begonnen goed aan de tweede helft en dat resulteerde met een hard schot van Halilovic op de lat.

Ondanks Heerenveen beter speelde na de rust, kwam NEC op voorsprong. NEC scoorde in minuut 53. Met een laag schot zette Ali Akman de Nijmegenaren op voorsprong. Na 4 wissels en een aantal minuten zonder kansen lukte het NEC niet om de bal weg te krijgen in de achterhoede. Joey Veerman passeerde Branderhorst en maakte de gelijkmaker 18 minuten voor het einde van de wedstrijd. NEC bracht met Pedro Ruiz als vervanger van Ali Akman nieuwe aanvallende pulsen en dat resulteerde in een gevaarlijk schot van de Spaanse spits.

In de slotfase zorgde NEC-keeper Mattijs Branderhorst, door scherp op te treden na een te korte terugspeelbal, ervoor dat Heerenveen niet op voorsprong kwam. De wedstrijd eindige met een schot op de paal van Jonathan Okita. Beide ploegen zullen niet tevreden zijn met een punt aangezien zowel NEC als Heerenveen kansen hebben gekregen op de zege.

De volgende wedstrijd van NEC is op 20 november tegen AZ in Alkmaar.


Dit bericht delen:

Advertenties