Jonge kinderen gezocht voor deelname onderzoek Baby & Child Research Center

Van onze redactie
9 november 2021
Onderzoekers van het Baby & Child Research Center van de Nijmeegse Radboud Universiteit en het RadboudUMC zijn op zoek naar Nijmeegse gezinnen met jonge kinderen die mee kunnen en willen doen aan het PIP- of Sapiens-onderzoek. 
Voor PIP (Preschool Brain Imaging and Behaviour Project) worden gezinnen gezocht met een jong kind met een autismespectrumstoornis (ASS), ADHD of ontwikkelingsachterstand om deel te nemen aan wetenschappelijk onderzoek bij de Radboud Universiteit. Dit onderzoek is een Europese samenwerking waaraan Nederlandse organisaties als Karakter kinder- en jeugdpsychiatrie, Donders Instituut, Radboud Universiteit en RadboudUMC meewerken.

Dit onderzoek zal de onderzoekers helpen de behandeling en begeleiding van kinderen met autisme, ADHD en/of een ontwikkelingsachterstand te verbeteren en steun voor gezinnen met kinderen met ontwikkelingsproblemen te vergroten.

Voor het PIP-project is het team op zoek naar kinderen tussen de 3 en 4,5 jaar met autismespectrumstoornis (ASS) en/of ontwikkelingsachterstand, en kinderen tussen de 4 en 5,5 jaar met ADHD. Meer informatie is hier te vinden. Geïnteresseerden kunnen ook vrijblijvend een e-mail sturen naar pip@donders.ru.nl. 

Sapiens

Voor het Sapiens-project worden gezinnen met een jong kind met problemen op het gebied van sociaal gedrag, communicatie en spel gezocht. Het Sapiens-project is een onderzoek naar de cognitieve- en hersenprocessen bij jonge kinderen die zich mogelijk anders ontwikkelen. Dit onderzoek is bedoeld voor jonge kinderen tussen 18 en 42 maanden (1,5 en 3,5 jaar) met problemen op het gebied van sociaal gedrag, communicatie en spel.

Als een kind een score heeft van drie of meer op de CoSos vragenlijst kan een kind in aanmerking komen voor deelname. Ouders kunnen hier meer informatie over Sapiens vinden. Geïnteresseerden kunnen ook vrijblijvend een e-mail sturen naar kloe.fico@donders.ru.nl 

Dit bericht delen:

Advertenties