Kunstluis verwelkomt iedereen met een kleurrijke interventie

Van onze redactie
3 november 2021
Met zeven korte interventies zet Kunstluis, Elvira Duives, Museum Het Valkhof op stelten en reageert op alles wat met de collectie, de bezoeker, werknemers of het gebouw te maken heeft. Vanaf 9 november is de Kunstluis terug en kleurt ze met haar derde interventie 'Museumclub' de kleinste ontmoetingsplek van het museum op.
Al eerder wist de Kunstluis haar liefde voor de mens op een speelse en ontroerende manier te uiten. Waar in de interventie ‘Garderobe’ de gelaagdheid van menselijke eigenschappen een grote rol speelde, werd er met de tweede interventie ‘Voor jou’ afscheid genomen van de vermaarde Loden Lady, het skelet van een welgestelde Romeinse dame. Ook in de derde interventie ‘Museumclub’ komt de mens in de schijnwerpers te staan.

Kennis, emoties en inspiratie

Met de slagzin “iedereen ontmoet en groet elkaar in de kleinste ruimte van het museum” nodigt de Kunstluis in deze interventie de bezoeker, in al zijn vormen en maten, uit om de weg te vinden naar een bijzondere ontmoetingsplek in het museum. Al hangen de mooiste kunstwerken in de tentoonstellingszalen, het zijn de bezoekers die het museum omtoveren tot een plek van ontmoeting waar kennis, emoties en inspiratie uitgewisseld worden. Om te vieren dat het museum van en voor iedereen is, heeft de Kunstluis de kleuren van de regenboog naar binnen gehaald. Het resultaat: de bezoeker gaat met een grote glimlach naar buiten.

Het museum en de museumclub van Kunstluis zijn van dinsdag 9 tot en met zondag 14 november te bezoeken.

Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024