Zondag 7 november Bachcantateviering in Stevenskerk

Van onze redactie
3 november 2021
Op zondag 7 november 2021 zal om 10.00 uur in de Stevenskerk een Bachcantateviering worden gehouden. De cantate wordt uitgevoerd als onderdeel van de wekelijkse oecumenische viering op zondagochtend in de Stevenskerk. De cantate draagt de titel Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit, ook bekend als de Actus Tragicus, BWV 106. 
De cantate wordt uitgevoerd door de cantorij van de Stadskerk Nijmegen, uitgebreid met zangers uit het Gelders Bach Collegium uit Apeldoorn, het kamerkoor Mnemosyne  uit Nijmegen en het Projectkoor Gelderland uit Arnhem. Zij worden begeleid door professionele musici op authentieke instrumenten. Solisten zijn sopraan Aldona Bartnik, alt Hellen Roelofs en bariton Hans Scholing. De dirigent is Wolfgang Lange. 

Herdenking overledenen

De cantate staat in het teken van de kunst van goed leven en sterven, en geldt muzikaal als een hoogtepunt in Bachs cantatewerk. In de viering op 7 november vindt tevens de jaarlijkse herdenking van de overledenen plaats. Aanwezigen kunnen een kaarsje opsteken.
 
Informatie

De toegang is gratis en de kerk is vanaf 09.45 uur geopend. Een uitgebreide toelichting op de cantate is te vinden op de website van de Stadskerk.

Dit bericht delen:

Advertenties