Auto vast op rand van fontein op Takenhofplein

Lars Schwachöfer
1 november 2021
Vanmorgen reed een automobilist omstreeks 5.00 uur het Takenhofplein op. De man reed rechtdoor de fontein op het plein in. Zijn auto bleef hangen op de rand van de fontein.
De automobilist kwam vanaf het Palkerplein en had niet in de gaten dat hij al bij het Takenhofplein was. De man zei niet te hard gereden te hebben, zijn ramen waren niet beslagen en na controle door de politie werd ook duidelijk dat de man niet gedronken had. Normaal rijdt hij niet vanaf die kant, liet hij weten. Wat precies de oorzaak is geweest van het van de weg raken wist hij niet, maar mogelijk speelde de defecte straatverlichting op de plek waar de man het plein op reed ook een rol bij het ongeval.

De auto bleef op de rand van de fontein vast hangen. De man kon zijn auto verlaten zonder natte voeten te krijgen. De politie belde de bergingsdienst, die met twee voertuigen ter plaatse kwam. Zij trokken de auto van de rand. De auto liep lichte schade op aan de onderzijde, maar de bestuurder kon zijn weg vervolgen. Het verkeer ondervond tot omstreeks 7.00 uur lichte hinder van de bergingsvoertuigen op het plein.

Dit bericht delen:

Advertenties