Op 13 en 14 november de uitgestelde 61e Lentewandeltocht-herfsteditie

Van onze redactie
1 november 2021
Vanwege corona mocht de populaire Nijmeegse Lentewandeltocht in maart niet doorgaan. Nu heeft Wandelsportvereniging Zwanenveld de vergunningen rond om de Lentewandeltocht alsnog op zaterdag 13 en zondag 14 november 2021 te organiseren. Geen lente natuurlijk maar ook in de herfst is het prachtig om door het Rijk van Nijmegen te wandelen. 
Deze uitgestelde Lentewandeltocht vertrekt net als de laatste jaren vanaf de blokhut van ZV De Batavieren aan de Grootstalselaan 13. Vanaf hier leiden afwisselende routes de wandelaars door de glooiende en bosrijke omgeving van Nijmegen. Afhankelijk van de gekozen route lopen wandelaars over de stuwwal, de bossen van Berg en Dal en Groesbeek. De 40 kilometer-route loopt deels over de beroemde en beruchte Zevenheuvelenweg. 

Ook voor beginners, rustzoekers en gezelligheidslopers is de Lentewandeltocht een geschikt wandelevenement. Er is keuze uit diverse afstanden: 5-10-15-20-25-30 of 40 kilometer. Uiteraard is ook dit jaar de gezellige rustplaats bij scouting Keizer Karel in het bos weer in de route opgenomen.

Inschrijven

Inschrijven voor deelname is vooraf mogelijk via de website van Wandelsportvereniging Zwanenveld Hier zijn de route en tijdvak te kiezen en kan online het inschrijfgeld worden betaald. 

Door de aangepaste coronamaatregelen is het ook mogelijk om op de wandeldagen zelf in te schrijven. Dit kan op het startbureau aan de Grootstalselaan 13. Hier zijn coronamaatregelen getroffen om zo veilig mogelijk te kunnen starten en finishen. Het startbureau is open vanaf 08.00 uur en vanaf station Nijmegen Centraal goed bereikbaar met het openbaar vervoer. 
 
Het inschrijfgeld bedraagt voor alle afstanden € 3,50. Mensen die een  beloning wensen, betalen hiervoor €5,- of €7,-. Kijk voor meer informatie op de website van de Lentewandeltocht.  

Dit bericht delen:

Advertenties