Klimaatcoalitie Nijmegen roept op om samen te reizen naar Klimaatmars Amsterdam

Van onze redactie
31 oktober 2021
Op zaterdag 6 november vindt er een grote landelijk klimaatmars in Amsterdam plaats, tegelijkertijd met de VN klimaattop in Glasgow. De Klimaatcoalitie Nijmegen roept Nijmegenaren op om zich aan te sluiten en op 6 november gezamenlijk naar Amsterdam af te reizen.
Met de Klimaatmars doet de landelijke Klimaatcrisis Coalitie een dringend beroep op de politiek om snel, daadkrachtig en rechtvaardig klimaatbeleid te maken en uit te voeren. Het huidige beleid schiet ernstig tekort om de klimaatdoelen van Parijs te halen. Een recent rapport van het VN klimaatpanel laat zien dat het klimaat sneller verandert dan eerder werd gedacht. ‘Overstromingen zoals afgelopen zomer zorgen nu al voor slachtoffers, en in andere delen van de wereld is het al veel erger dan in Nederland. We moeten nu in actie komen om de ergste toekomstscenario’s te voorkomen. De klimaatcrisis is nu’, zegt Hannah, woordvoerder van de Klimaatcoalitie Nijmegen.

De straat op

Nu dat wereldleiders tijdens het VN klimaattop samen komen, gaan op 6 november in vele landen ter wereld mensen de straat op om zich uit te spreken voor effectief en rechtvaardig klimaatbeleid. Iedereen is nodig, benadrukt de Klimaatcoalitie Nijmegen: ‘Of je nu naar werk fietst of met de auto gaat, of je vega eet of graag vlees eet, iedereen heeft de verantwoordelijkheid en het recht een veilige toekomst voor ons allemaal te eisen.’

Alternatieve route

De Klimaatmars begint om 13.00 uur op de Dam en trekt vanuit daar naar het Westerpark. Daar is er een podiumprogramma met speeches en muziek, dat tot ongeveer 16.30 uur duurt. De Klimaatmars wordt toegankelijk georganiseerd. Voor het podium zal er ruimte zijn voor rolstoelen. Ook zullen er stoelen zijn voor mensen die niet lang kunnen staan. Er komt een gebarentolk en er wordt gewerkt aan een alternatieve route voor mensen die liever niet met de massa meelopen. Er zijn rolstoeltoegankelijke toiletten aanwezig. De organisatie zal het nieuws goed in de gaten houden en zal, mocht het nodig zijn, aanpassingen maken om een corona-conforme Klimaatmars te garanderen.

Samen reizen vanuit Nijmegen

Nijmegenaren die samen willen reizen naar Amsterdam op 6 november kunnen zich aanmelden voor de Telegram-groep of een email sturen naar info@klimaatcoalitienijmegen.nl. Op die manier kunnen medereizigers voor een goedkoper groepsticket worden gevonden. Verzamelpunt voor het samen reizen is om 10.40 uur op het stationsplein in Nijmegen.

Informatie

De Klimaatmars in Amsterdam wordt georganiseerd door de Klimaatcrisis Coalitie, een samenwerkingsverband van Oxfam Novib, Fridays For Future, Greenpeace, Extinction Rebellion, FNV, Fossielvrij NL, Milieudefensie, Grootouders voor het Klimaat, Code Rood, De Goede Zaak en TNI en wordt gesteund door tientallen andere organisaties. Meer informatie over de klimaatmars op 6 november en de eisen van de Klimaatcrisis Coalitie zijn te vinden op de website van de Klimaatmars

 

Dit bericht delen:

Advertenties