Gewonde bij uitslaande brand in Burchtstraat

Lars Schwachöfer
29 oktober 2021
Vannacht brak omstreeks 1.30 uur brand uit in een appartement aan de Burchtstraat. Een persoon raakte gewond.
Omwonenden ontdekten de brand op de eerste verdieping, boven een winkelpand, en alarmeerden de hulpdiensten. Zij troffen de bewoner gewond aan en droegen hem naar buiten. Toen de politie aankwam, sloegen de vlammen uit het raam. Agenten trokken de bewoner naar enkele meters verderop, waar hij veilig lag. Andere bewoners van het pand verzamelden zich op straat. De gewonde bewoner is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Omdat er mogelijk nog mensen aanwezig zouden zijn in het pand werd ook een traumahelikopter gealarmeerd. De brandweer bestreed de brand en controleerde omliggende appartementen. In het appartement boven de brand troffen zij een slapende bewoonster aan. Ze raakte niet gewond. De traumahelikopter hoefde niet ter plaatse te komen.

De brandweer had de brand snel onder controle. De bewoners van omliggende appartementen konden hun woningen na enige tijd weer in. Zij zullen nog wel last hebben van de brandgeur. Het appartement waarin brand woedde is onbewoonbaar. De winkel onder het appartement liep waterschade op. In hoeverre de producten in de winkel beschadigd zijn, is nog onbekend. De brandweer en politie hebben nog geen contact sleutelhouder kunnen krijgen.

Wat de oorzaak van de brand is geweest is onbekend. Team Brandonderzoek van de brandweer verricht onderzoek naar de toedracht van de brand. De politie wacht dit onderzoek af.

Dit bericht delen:

Advertenties