Kunstweekend in de Antonius Abtkerk op Dennenstraat

Van onze redactie
28 oktober 2021
In de Antonius Abt aan de Dennenstraat presenteren in het weekend van 5 tot 7 november een vijftal (amateur-) kunstenaars hun werken. Er is viltkunst, schilderkunst, keramiek en beeldhouwwerk te bewonderen. De deelnemende kunstenaars komen, op één na, allemaal uit de buurten Hees en Neerbosch. De kunstwerken hebben allemaal op verschillende manieren een link met religie of spiritualiteit.
De Antonius Abt is één van de weinige kerken in Nijmegen die niet te lijden heeft gehad onder de oorlogshandelingen in de Tweede Wereldoorlog. De kerk werd in 1879-1880 gebouwd naar een ontwerp van de beroemde architect Pierre Cuypers. In de kerk zijn onder anderen nog originele gebrandschilderde ramen en altaren te bewonderen. De bijzondere sfeer en inrichting van de kerk waren dan ook de aanleiding om hedendaagse kunstenaars uit de buurt de mogelijkheid te geven om hun werk juist in deze kerk te laten zien. 

Dat de expositie in het weekend net na Allerheiligen en Allerzielen, op 1 en 2 november, plaatsvindt, is ook niet toevallig. Achter de kerk is nog een kerkhof aanwezig, met een aantal voor Hees interessante historische graven. De kerk en het kerkhof vormden vroeger,en nu nog, een eenheid. De Antonius Abt is sinds 2014 onderdeel van de Parochie Heilige Stefanus. Deze parochie bestaat in totaal uit zeven katholieke kerken in Nijmegen. 

Informatie

De expositie is te bezoeken op vrijdag en zaterdag van 13.30 tot 17.00 uur. Op zondagochtend zijn de werken van 11.00 tot 12.00 uur te bekijken. In verband met de expositie wordt op vrijdag- en zaterdagmiddag om 17.15 uur een korte vesperviering gehouden. Op zondagochtend is om 10.00 uur de reguliere Woord- en Communieviering. 

De toegang tot de expositie en de vieringen is gratis.

 

Dit bericht delen:

Advertenties