Nijmeegse Wooncoalitie houdt protestmanifestatie op Plein '44

Van onze redactie
28 oktober 2021
Na jaren van oplopende woningnood raast er de afgelopen weken een reeks van woonprotesten door Nederland. Onbetaalbaar hoge huren, weinig woningaanbod en een ongelijke concurrentiepositie van woningzoekenden met beleggers en speculanten op de woningmarkt hebben in Nijmegen tot een brede beweging geleid. De Nijmeegse Wooncoalitie organiseert in navolging van Amsterdam, Rotterdam en Arnhem op zondag 31 oktober ook in Nijmegen een woonprotest. 
Naast Amsterdam en Utrecht is er geen stad waar de woningnood zo groot is als in Nijmegen. Met het motto ‘huizen voor mensen, niet voor winst’ wil de Nijmeegse Wooncoalitie bijdragen aan het ontstaan van een brede beweging van woonverzet. De Nijmeegse Wooncoalitie is ontstaan uit samenwerking tussen verschillende linkse actiegroepen, politieke partijen en andere organisaties. 

Deze coalitie is een beweging aan het bouwen die de onvrede over de huidige woonsituatie omzet in effectieve en radicale verandering. Zo demonstreren zij voor een einde aan langdurige leegstand en de directe huisvesting van dakloze internationale studenten. De coalitie heeft zich solidair verklaart met de situatie van migranten en vluchtelingen en legt de oorzaak van de wooncrisis bij het feit dat woningen een manier vaker een manier zijn om winst te maken, in plaats van een recht dat mensen hebben.

Informatie

Anders dan eerder aangekondigd werd, start de manifestatie om 14.00 uur op Plein ‘44. De eerder genoemde locatie op Kelfkensbos werd door de gemeente en politie ongeschikt bevonden. Sprekers zijn onder andere Lilian Selp namens de Bond Precaire Woonvormen, Joshua de Roos namens de LSVB, filosoof Michael Grooff en Kayleigh Hofstede van studentenvakbond AKKU. Rond 15.30 uur, na het einde van het podiumprogramma, zullen de demonstranten een mars lopen door het centrum. De mars eindigt op Plein '44. De organisatie hoopt op meer dan duizend demonstranten en zorgt voor een vreedzaam protest. 

Meer informatie is te vinden op de website, Facebook, Twitter en Instagram van het Nijmeegse Woonprotest.

Kijk voor een fotoverslag op onze Facebookpagina.


 

Dit bericht delen:

Advertenties