Geert gaat hardlopen om Parkinson de wereld uit te helpen

Job Boers
21 oktober 2021
Nijmegenaar Geert van Nispen is een gezonde actieve man. Hoe anders is het voor zijn moeder waar acht jaar geleden de diagnose Parkinson bij werd vastgesteld. Geert heeft zichzelf het komende jaar 'cadeau' gegeven met een sabbatical van zijn werk. Het komende jaar zal hij gedeeltelijk benutten om voor meer bekendheid rondom Parkinson te zorgen. Hij heeft zichzelf een aantal sportieve doelen gegeven. 1 van deze doelen is om 1000 kilometer hard te lopen in een maand tijd.
In Nederland leven 63.000 mensen met de ziekte van Parkinson. Over de hele wereld zijn dat er maar liefst 10.000.000. Parkinson is een enorm ingewikkelde ziekte die ontstaat in de hersenen. Van trillende handen en depressies tot vastgenageld staan op de vloer en geen handelingen meer kunnen verrichten. De ziekte van Parkinson uit zich bij geen enkel persoon hetzelfde.

Aandacht voor Parkinson

De afgelopen jaren heeft de moeder van Geert langzaam in moeten leveren op haar kwaliteit van leven. De impact die deze ziekte heeft, is volgens Geert niet goed te beschrijven. De ziekte heeft een enorme invloed op zowel haar leven als die van haar partner. Het beperkt hun vrijheid. Volgens Geert zijn ze beide veerkrachtig en positief ingesteld waardoor ze zich niet uit het veld laten slaan. Geert vervolgt; ‘Ze proberen elke dag een uur te wandelen, ze zijn actief binnen de Parkinson vereniging, ze hebben nog een actief sociaal leven en ze proberen te genieten van alles wat hen brengt.’

Parkinson Nederland is een actieve stichting die zich inzet voor een zo goed mogelijke kwaliteit van leven voor de ruim 63.000 mensen met de ziekte van Parkinson. De rol van partners en kinderen krijgen ruim aandacht. Naast informatievoorziening en het verbeteren van onderzoek probeert de stichting ook zowel op regionaal als landelijk gebied bijeenkomsten te organiseren waar patiënten met elkaar in gesprek kunnen.

Een fysieke en mentale uitdaging 

Parkinson Nederland heeft een aantal ambities gesteld die ze voor 2030 willen behalen.Hierbij staan innovaties, beter onderzoek en meer kennis centraal. Om deze ambities te realiseren zijn initiatieven zoals die van Geert erg belangrijk. Door 1000 kilometer hard te lopen in een maand tijd vraag Geert aandacht voor de ziekte en wil hij geld inzamelen voor Parkinson Nederland.

De uitdaging van Geert start op zaterdag 13 november 2021 en eindigt op zondag 12 december 2021. Aangezien Geert van natuur houdt zal hij de uitdaging in deze dertig aaneengesloten dagen in verschillende natuurgebieden van Nederland bewerkstelligen.

Als Geert geen rust neemt dan zou het betekenen dat hij 33,33 kilometer per dag moet afleggen. Via deze donatiepagina kunnen mensen een bijdrage doneren die rechtstreeks ten goede komt aan Parkinson Nederland. Op de eigen website van Geert is meer informatie te vinden over de bezigheden van Geert. 

Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen