Openingsfeest natuurspeeltuin Neerbosch-Oost in de herfstvakantie

Van onze redactie
21 oktober 2021
Op donderdag 28 oktober wordt de natuurspeeltuin van Neerbosch-Oost officieel geopend. Tijdens een wijkfeest voor jong en oud zal wethouder Petra Molenaar samen met alle kinderen de naam van de natuurspeeltuin onthullen. In de afgelopen jaren voerden buurtbewoners actie voor een groene ontmoetingsplek voor jong en oud in het hart van de wijk. Net voor de zomer gingen de hekken rondom het bouwterrein weg en konden kinderen er eindelijk spelen. Nu ook de laatste puntjes op de i zijn gezet is het tijd voor een officiële opening met de onthulling van de naam en een wijkfeest.
Het actiecomité dat zich inzette voor de komst van de speeltuin nodigt de hele wijk uit om deze mooie plek feestelijk te openen. Eén van de actieve leden uit de actiegroep is Marloes Piepers: ‘Met veel steun uit de wijk hebben we er ons voor ingezet om dit voor elkaar te krijgen. Met deze natuurspeeltuin is er nu een mooie groene plek naast de nieuwe school en het wijkcentrum. We willen dit aan iedereen die hier woont laten zien.’

Spelen en ontmoeten

Tijdens het openingsfeest is er van alles te doen voor jong en oud. Slagwerkgroep Neerbosch-Oost verzorgt trommellessen en er kan geknutseld en geschminkt worden. Er is een kraampjesmarkt met onder andere Operatie Steenbreek met balkon- en tuinplantjes, de Wijkhelden en Kindcentrum TOON. En vooral gaat de natuurspeeltuin in gebruik genomen worden: om in te spelen en te ontmoeten.

1000 handtekeningen

‘Tijdens dit leuke wijkfeest kan iedereen komen kijken hoe leuke deze plek is geworden. En onthullen we natuurlijk de naam die vorig jaar al uit de namenwedstijd kwam rollen’, aldus Piepers. Tijdens het wijkfeest is er volop gelegenheid om te spelen en te ontmoeten. Dat was ook de inzet van de actie waarmee in 2019 bijna 1000 handtekeningen werden opgehaald in de wijk. Het wijkfeest duurt van 15.00 tot 17.00 uur. Bij slecht weer zal alles in wijkcentrum De Schalmei plaatsvinden.


Dit bericht delen:

Advertenties