Grote en kleine Nijmeegse helden gezocht

Van onze redactie
20 oktober 2021
Kent u volwassenen, of kinderen tot 12 jaar, die in 2021 bijzondere prestaties hebben geleverd? U kunt hen nog tot en met 1 november 2021 nomineren voor de verkiezing van Nijmegenaar van het Jaar, of voor een Kinderlintje.
Nijmegenaar van het Jaar

Burgemeester Bruls maakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente in januari 2022, bekend wie de Nijmegenaar van het Jaar 2021 is. Wie verdient die titel? De Nijmegenaar van het Jaar woont in Nijmegen én heeft in 2021 een bijzondere prestatie geleverd. Bijvoorbeeld een belangrijke prijs gewonnen, een uitzonderlijke sportieve of wetenschappelijke prestatie, opmerkelijke maatschappelijke verdiensten, iemand met gevaar voor eigen leven gered, een bijzonder project gestart waar veel mensen van profiteren of iets voortgebracht wat van groot belang voor Nijmegen is.

Kinderlintje

De Nijmeegse kinderlintjes zijn een officiële beloning voor een Nijmeegs kind (4-12 jaar) dat afgelopen jaar iets bijzonders heeft gedaan. Dat kan van alles zijn: van een zieke buurvrouw helpen tot geld inzamelen voor een goed doel, van opruimen in de wijk tot een belangrijke sportprijs winnen. In de derde week van november reikt burgemeester Bruls de kinderlintjes uit op het stadhuis.

Voordragen

Kent u zo iemand? Voordragen kan nog tot en met 1 november 2021. Kijk op nijmegen.nl of nijmegen.nl/kinderlintjes hoe je iemand voor kunt dragen.


Dit bericht delen:

Advertenties