OldStars walking basketball van start in Sporthal De Horstacker

Van onze redactie
18 oktober 2021
Vanochtend konden ouderen uit Nijmegen en omstreken gratis kennismaken met OldStars walking basketball bij basketbalvereniging Wildcats en United Academy in Sporthal De Horstacker. De kick-off stond vandaag onder leiding van trainer Peter Soethoudt en wethouder Bert Velthuis dribbelde een balletje mee.  
Het Nationaal Ouderenfonds zet zich met OldStars walking basketball in voor de verbetering van de vitaliteit van ouderen en het aanmoedigen van belangrijke sociale verbinding. Er wordt naast het basketbal ook diverse beweegvormen aangeboden en er is ruimte voor het sociale aspect met een kopje koffie en gezellig gesprek.  

Sociaal contact 

Basketbal is een teamsport en dat maakt ook deze variant zo leuk: het sociale contact is namelijk net zo belangrijk als het bewegen. In de visie van OldStars is basketball niet het doel, maar een middel om actief en sociaal bezig te zijn. Deze spelvorm is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven sporten. Er wordt niet hardgelopen, wel wordt er gepasst, gedribbeld en geschoten met de originele basketbal. De gebruikte regels zijn simpel. Alles gaat op wandeltempo en er mag niet gesprongen worden, met of zonder bal. 

Laagdrempelig en betekenisvol

OldStars is er voor alle ouderen die zelf willen en kunnen bewegen in sport, bij de sportvereniging en in de maatschappij. Hierbij wordt sport ingezet als middel om ouderen op een laagdrempelige manier te laten bewegen, samen te laten komen, mee te laten doen en betekenisvol te laten zijn binnen de vereniging of de wijk. Bij OldStars kunnen alle ouderen laagdrempelig bewegen, meedoen, ontmoeten en eigen regie behouden door actief te zijn als begeleider, trainer, spelbegeleider en/of vrijwilliger. Het Nationaal Ouderenfonds neemt hiermee, samen met onder anderen partners Menzis, VWS, RCOAK, Zabawas en Stichting Sluyterman van Loo, de volgende stap in de ontwikkeling van de ouderenvriendelijke sportomgeving. 
 
Na OldStars walking football lanceerde het Ouderenfonds al succesvol 14 nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers zoals onder andere OldStars walking hockey, OldStars tafeltennis, OldStars walking basketball, OldStars tennis, OldStars walking handball en OldStars walking rugby.

Nationaal Ouderenfonds  
 
Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. De activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Zo helpen zij ouderen om op een actieve manier ouder te worden. Ook stimuleren zij de samenleving om een leeftijdsvriendelijke omgeving te zijn. 

Aanmelden en informatie   
 
OldStars walking basketball wordt iedere maandag van 10.00 tot 11.00, behalve in de kerstvakantie, georganiseerd door Basketbalvereniging Wildcats en United Academy in Sporthal De Horstacker, Horstacker 1401, 6546 EK in Nijmegen. De inloop is vanaf 9.30 uur. De eerste keren meedoen is gratis. Bij inschrijving zijn de kosten €130 voor 50 trainingen. De trainingen staan onder begeleiding van een gecertificeerde trainer. In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich voornamelijk op de leeftijdsgroep 55+. Tevoren aanmelden is niet nodig maar wel handig voor de trainer. Deelnemers moeten zelf zorgen voor zaalschoenen en makkelijk zittende kleding.  

Heeft u interesse om deel te nemen, wilt u helpen bij de organisatie of heeft u vragen? Bel of stuur dan een e-mail naar Jan Buster, 0619043301, secretariaat@wildcats-nijmegen.nl  of Frans van de Geer, 0627219460, frans@tbgdragons.nl of buurtsportcoach Janneke Verwoert, 0650154105, j1.verwoert@nijmegen.nl 

Dit bericht delen:

Advertenties