Internationale organisatie tegen mensenhandel organiseert stiltemars

Van onze redactie
16 oktober 2021
Vandaag komen duizenden mensen overal ter wereld bijeen voor een sponsor- en bewustwordingscampagne genaamd de #WalkForFreedom. Deze Stiltemarsen vinden plaats in honderden steden in tientallen landen. De Walk For Freedom wordt georganiseerd door A21, een internationale anti-mensenhandel organisatie. Het doel van de loop is om bewustwording te creëren dat miljoenen mannen, vrouwen en kinderen vandaag de dag nog steeds gevangen zitten in slavernij. In Nijmegen vertrekt de mars rond 15.30 vanaf het stationsplein. 
Door fondsen te werven en duizenden mensen op de been te krijgen voor dit doel, gelooft A21 dat dit een sneeuwbaleffect zal hebben als het gaat om het redden en herstellen van mensen die uitgebuit worden. De Walk For Freedom is overal ter wereld te herkennen aan deelnemers die in zwarte shirts in enkele colonne achter elkaar lopen.

Honderden lokale walks worden gehouden voor een wereldwijd einde van moderne slavernij.  ‘We zijn ervan overtuigd dat wanneer we dit samen doen, wanneer we op blijven op komen dagen in kracht, aantallen en moed, we slavernij afgeschaft kunnen zien worden in onze generatie,’ zegt Christine Caine, oprichtster van A21.

Over A21 

A21 is een internationale non-profit organisatie die vastbesloten is om mensenhandel af te schaffen door het creëren van bewustwording, interventie en het geven van nazorg. Momenteel werkt A21 in 13 landen en de brede strategie van A21 richt zich op het Bereiken, Redden en Herstellen van mensen en slachtoffers van mensenhandel. Door samen te werken en de steun van mensen wereldwijd, gelooft A21 dat de grote aantallen slachtoffers geïdentificeerd en gered kunnen worden en misdadigers berecht zullen worden. 

Meer informatie over de Walk For Freedom is te vinden op de  website van A21.org

Dit bericht delen:

Advertenties