[Column] Dè es so! Pro-Maxxer

Nathalie
13 december 2021
Soms dan weet je het gewoon. Dan voel je aan je water wat de uitkomst gaat worden. In het verleden twijfelde ik nog weleens aan mijn intuïtie, maar dat doe ik eigenlijk al jaren niet meer. Behalve wanneer het zaken betreft die mij aan het hart gaan. Dan durf ik niet zo goed te luisteren en wacht ik angstvallig op de uitkomst. Maar gisteren niet. Ik had er het volste vertrouwen in dat onze Max de 'Billion Dollar Man' zou onttronen.
Toen ik op de achtergrond van mijn nakijkwerk deze keer geen pianomuziek, maar zachtjes Ziggo Sport liet klinken, duurde het tot aan de laatste ronde dat ik besloot dat zelfs vrouwen niet kunnen multitasken. Geluid was onvoldoende; daar moest ook beeld bij! En dat was een genot voor de ogen die tot dan toe gebiologeerd de eigen rode streken van de nakijkpen hadden gevolgd.

Evenals het wonder van het exact gelijke puntenaantal voor zowel Max als Lewis, moest ook hier weer een wonder gebeuren. Al was het alleen maar omdat mijn nationalistische hartje maximum overdrive maakte, ondanks mijn voorspelling. Er is immers maar zoveel opwinding dat een mens daadwerkelijk aankan.

En hetgeen we allemaal hoopten, was gelukkig geen herhaling van de familiekroniek in de grijze grintbak, maar een meer dan welverdiende overwinning in de Saoedisch zandbak. Soms zijn familietradities om te doorbreken.

Het gejuich van het publiek tijdens de inhaalmanoeuvre in de laatste ronde was hoorbaar tot in mijn woonkamer. En de beelden van de tribunes, van krioelend oranje afgewisseld met de oudste driekleur van de wereld, deden me denken aan nationaal sportievere tijden.

Naast dat ik meerdere traantjes heb moeten wegpinken op, mijn voor de gelegenheid, verouderde wangen, heb ik ook geen stem meer. Maar dat mag de pret niet drukken.

Nog meer plezier zou ik hebben wanneer iemand de weddenschap accepteert om Toto een bokaal aan te bieden gevuld met het winnende merk. Wraak is zoet en Red Bull geeft je vleugels.

Houje!

Meer columns van Nathalie lezen? Lees hier de voorgaande column.

Dit bericht delen:

Advertenties