Vanaf vrijdag corona-polsbandje bij horeca in centrum

Van onze redactie
13 oktober 2021
Aanstaande vrijdag worden in het centrum twee centrale corona-checkpoints ingericht: in de Molenstraat en op de Grote Markt. Hier is op vertoon van de corona check-app en een geldig ID-bewijs, een polsbandje verkrijgbaar.
Dit bandje is die hele dag tot sluitingstijd geldig bij alle horecagelegenheden (restaurants, cafés, culturele instellingen en andere uitgaansgelegenheden) in het centrum van Nijmegen, tussen spoor, singels en Waal. Zo worden lange wachtrijen voorkomen, kunnen gasten makkelijk van de ene naar de andere locatie, en worden de ondernemers ontlast.

De polsbandjes worden op vrijdag van 16.00 tot 23.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 23.00 uur uitgegeven. Vanaf volgende week komt daar ook de donderdag van 16.00 tot 23.00 uur bij.

Elke dag wordt gewerkt met een andere kleur bandje, omdat de negatieve uitslag van de PCR-test maximaal 24 uur geldig is. De uitgifte wordt verzorgd door gecertificeerde beveiligers, die de bandjes om zullen doen zodat ze niet kunnen worden doorgegeven. Horecaondernemers blijven een check doen bij de deur maar bezoekers met de juiste kleur polsbandje hoeven alleen de polsband te tonen.

Dit centrale systeem is tot stand gekomen op initiatief van het Huis voor de Binnenstad en Koninklijke Horeca Nederland – Afdeling Groot Nijmegen, in nauwe samenwerking met de gemeente Nijmegen en uitgevoerd door ACBN Evenementenbureau.


Dit bericht delen:

Advertenties