Bibliotheek Hatert wordt vernieuwd

Van onze redactie
14 oktober 2021
De bibliotheek aan de Couwenbergstraat in Hatert gaat op de schop. Het gebouw is vanwege de herinrichting gesloten van maandag 1 november 2021 tot en met zondag 16 januari 2022. De bieb wil met de nieuwe inrichting een huiskamersfeer creëren, waar iedereen zich thuis voelt.
Bibliotheek Hatert is gevestigd in wijkcentrum Hatert. Op de 1e verdieping is de afdeling Collectie van de Bibliotheek Gelderland Zuid gehuisvest. Deze afdeling krijgt een tijdelijk onderkomen in het oude belastingkantoor aan de Stieltjesstraat. MARS interieurarchitecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van de nieuwe inrichting. Dit bureau uit Rotterdam ontwierp ook de inrichting van Bibliotheek Muntweg, die in 2019 werd vernieuwd.

Thuis bij de bieb

‘Bibliotheek Hatert moet een plek worden waar iedereen zich thuis voelt,’ aldus Ronald Ravensbergen, manager Dienstverlening van de Bibliotheek Gelderland Zuid. ‘Een plek waar mensen een kop koffie kunnen drinken en een praatje kunnen maken. Maar ook een plek om de Nederlandse taal te leren of digitale vaardigheden op te doen.’ In de vernieuwde bibliotheek komen onder meer twee grote leestafels, studieplekken en een comfortabele zit- en leesplek voor het echte huiskamergevoel. Natuurlijk draait het in de nieuwe bieb nog altijd om leesplezier: de collectie in de bibliotheek is afgestemd op de leen- en leesbehoefte van de bewoners uit de omliggende wijken.

Opening in januari

Vanwege de verbouwing gaat de bibliotheek vanaf 1 november elf weken dicht. Tijdens de sluiting kunnen bibliotheekleden in andere vestigingen, zoals Bibliotheek Zwanenveld, materialen lenen en reserveringen ophalen. De uitleentermijn van materialen uit Bibliotheek Hatert wordt automatisch verlengd tot 1 februari 2022.

Op maandag 17 januari zal de vernieuwde bieb de deuren weer openen. Later die maand volgt de officiële en feestelijke opening. De openingstijden van de vestigingen zijn te vinden op de website van Bibliotheek Gelderland Zuid.

Dit bericht delen:

Advertenties