370 appartementen voor jong en oud onder één dak in Hof van Holland

Van onze redactie
13 oktober 2021
De gemeente Nijmegen heef de overeenkomst ondertekend met ontwikkelaar Roozen Van Hoppe voor het realiseren van Living-Inn in de Waalsprong. Met deze overeenkomst en de onherroepelijke omgevingsvergunning kan het bijzondere woon-zorgcomplex Living- Inn in Hof van Holland nu worden gerealiseerd. Vanaf medio 2023 zullen hier 370 appartementen door jong en oud worden bewoond.
Living-Inn is een bijzonder woon-zorgconcept waar senioren, starters en zorgbehoevende senioren met verschillende inkomens samenwonen en leven. Een wooncomplex waar mensen naar elkaar omkijken. Hier komen bewoners die geloven in en meebouwen aan samen goed leven. Die een helpende hand uitsteken: verhalen uitwisselen, boodschappen doen, een activiteit organiseren of samen naar NEC gaan. In het complex komt ook een huisartsenpraktijk, fysiotherapie en een beautycentrum. Daarnaast komt er een gezamenlijke binnentuin, een zwembad, ondersteunende horeca, een leeshoek, een biljartruimte, een kinderdagverblijf en een kapper/beautycentrum. Het complex ligt direct naast het winkelcentrum in Hof van Holland.

Programma

In Living- Inn worden de volgende appartementen gerealiseerd:
• 82 sociale huur startersappartementen voor mensen die op zoek zijn naar een dynamische woonomgeving met sociale contacten en ook een steentje hieraan bij willen dragen;
• 208 levensloopbestendige seniorenappartementen voor “vitale” senioren die kiezen voor een toekomstbestendige woning;
• 80 zorgkamers voor zorgbehoevende senioren die 24 uurs zorg nodig hebben. Deze appartementen zijn gevestigd in een aparte zorgvleugel. Het biedt bewoners de mogelijkheid dat zij te allen tijde bij de partner kunnen blijven wonen binnen de muren van Living-Inn.

Hof van Holland

Er wordt met dit concept ingespeeld op de grote behoefte aan geschikte woningen voor ouderen en de grote vraag naar levensloopgeschikte appartementen met zorg nabij. De combinatie van ouderen en sociale huur voor jongeren/starters maakt een mooie toevoeging voor Hof van Holland. Deze nieuwe, stadse wijk in de Waalsprong biedt een eigentijdse woonomgeving voor een grote variëteit aan nieuwe bewoners, met voorzieningen binnen handbereik. In dit levendige hart worden voorzieningen gerealiseerd voor alle bewoners van de Waalsprong.
 


Dit bericht delen:

Advertenties