Overeenkomst over de herbouw winkelcentrum Weezenhof

Van onze redactie
12 oktober 2021
Vandaag is de overeenkomst voor de herontwikkeling van winkelcentrum Weezenhof tussen Dornick B.V. en de gemeente vastgesteld.
Het plan omvat de bouw een nieuw centrum met daarboven maximaal 119 levensloopgeschikte, voornamelijk middeldure, huurwoningen. Het winkelaanbod zal bestaan uit één moderne supermarkt en verschillende andere winkels en horeca. Ook maakt een gezondheidscentrum en apotheek onderdeel van het plan uit.

Winkelcentrum Weezenhof werd in april 2017 grotendeels verwoest door een brand. Dornick B.V., 
het bedrijf van de Nijmeegse vastgoedmagnaat Ton Hendriks, heeft een plan ontwikkeld voor de herbouw van winkelcentrum Weezenhof. Wethouder Vergunst: ‘Ik ben blij dat we deze stap nu gezet hebben. Dit brengt de herbouw van het winkelcentrum Weezenhof dichter bij en kunnen de voorzieningen weer op orde gebracht worden voor de toekomst. De woningen die gebouwd gaan worden zijn een waardevolle toevoeging aan de Weezenhof.’

Nu de overeenkomst is vastgesteld , wordt het plan verder uitgewerkt tot een definitief ontwerp en start de gemeente met het opstellen van een nieuw bestemmingsplan. Dornick B.V. zal in samenwerking met de gemeente op korte termijn een inloopavond organiseren waarop zij het plan presenteren.

 


Dit bericht delen:

Advertenties