Stipbike en Velocity gaan naar NYMA

Van onze redactie
11 oktober 2021
Fietsbedrijven Stipbike en Velocity kopen gezamenlijk een stuk grond bij NYMA. Dit is een nieuwe stap in de ontwikkeling van NYMA, het oude industriegebied in Nijmegen West dat hard op weg is een nieuwe hotspot van Nijmegen te worden. Stipbike en Velocity ontwikkelen de grond zelf en gaan een duurzaam en circulair pand bouwen op het terrein.

De twee bedrijven kopen een deel van ‘kavel 7’. Het is de eerste kavel die door de gemeente verkocht wordt bij het oude fabrieksterrein in Nijmegen West. De kavel was eerst onderdeel van het Mercuriuspark en hoort nu bij NYMA. Kavel 7 wordt aangevuld met andere functies zoals een ‘park and bike transferium’ en krijgt dan ook de functie van logistieke hub voor NYMA en de rest van de stad.

Stadshub

‘Wij zijn erg blij dat wij op deze inspirerende plek onze ambitie kunnen waarmaken om de stadslogistiek in Nijmegen verder te verduurzamen,’ aldus Stephan Trepels van Velocity. ‘Deze tijd vraagt om een efficiënte en duurzame aanpak van het goederenvervoer binnen de stad. Op de nieuwe locatie fungeren wij als logistieke stadshub door goederenstromen te bundelen en vervolgens zoveel mogelijk met de (cargo)fiets te bezorgen.’

Velocity en Stipbike bouwen een circulair pand, volledig van hout, met zonnepanelen en sedumdak. Er is ruimte voor kleine retail, logistiek, kantoren, werkplaatsen en leerplekken. ‘Het wordt een plek waar innovatieve en duurzame fietsbedrijven samenkomen, waar we nieuwe creatieve ideeën kunnen uitwerken en kunnen samenwerken,’ aldus Joppe van Stiphout van Stipbike. Stipbike opent in dit nieuwe pand ook een kleinere winkel gericht op sportfietsen. De ondernemers verwachten in het vierde kwartaal van 2022 hun nieuwe onderkomen te kunnen betrekken.

Ook wethouder Vergunst is blij met de ontwikkeling: ‘NYMA wordt een bijzondere mix van levendige Nijmeegse bedrijven waar altijd iets te doen is. We gaan dit gebied stap voor stap organisch ontwikkelen. Fijn dat deze duurzame bedrijven, Velocity en Stipbike, hier bij NYMA een definitieve plek hebben kunnen vinden.’

Ontwikkeling NYMA

Eerder dit jaar sloot de Smeltkroes (nu NYMA Makersplaats waarbij al meer dan 130 bedrijven zijn aangesloten) een erfpachtovereenkomst met de gemeente voor het deel met de iconische watertoren. Ook Blommers en de Beachfabriek zijn van plan van het Honigcomplex naar NYMA te komen en hebben een intentieovereenkomst gesloten. Een aantal andere ondernemers heeft ook gevorderde plannen.

Het Vasimgebouw wordt ontwikkeld door Klokgroep en Lingotto. Zij zijn partners in de hele gebiedsontwikkeling. Tijdelijk is verder nieuwe horeca te vinden bij NYMA: De Achtertuin en strandbar Stek. Om te sporten zijn er padelbanen onder de brug, skatepark Waalhalla, Crossfit Waalfront en NYMA Outdoor Gym.

Toekomstbestendig

Op het NYMA-terrein wordt toekomstbestendig en natuurinclusief ontwikkeld. Enkele kavels langs de rand van het terrein zijn te koop. De grond en panden op NYMA zelf worden in erfpacht uitgegeven.


Dit bericht delen:

Advertenties