Noviomagumtocht op zondag 17 oktober

Van onze redactie Maandag 11 Oktober 2021
Eindelijk is het zover, Wandelvereniging Magnus mag en kan weer haar eigen wandelmars organiseren. In 2019 was de laatste editie van de Noviomagumtocht en toen kwam corona. Tijdens de pandemie heeft de wandelvereniging niet stil gezeten en zijn er voor alle afstanden 5, 10, 15, 20, 25, 30 en 40 kilometer, prachtige nieuwe routes gemaakt. 

De routes lopen door de heuvelachtige gemeente Berg en Dal en omgeving. De start heeft een nieuwe locatie,  Gasterij ’t Groeske aan de Stationsweg in Groesbeek. De startlocatie is gelegen aan de achterzijde van verzorgingshuis De Kloostertuin. De routes gaan grotendeels door het bos en de polder, dus van het verkeer hebben de wandelaars weinig last. De afstanden 30 en 40 kilometer zijn bedoeld voor de wat meer ervaren wandelaar want de heuvels zijn pittig. Alle afstanden komen langs Dierenweitje ’t Venneke en kinderen kunnen klimmen en klauteren in het Avonturenbos bovenaan de Stekkenberg. 

De tocht is ook geschikt voor nordic walkers. Honden zijn, mits aangelijnd, op de route toegestaan. Het startbureau is geopend vanaf 07.30 uur. Parkeren kan in de parkeergarage aan de Spoorlaan en op het marktplein. Het startbureau is met het openbaar vervoer te bereiken via Breng lijn 5 Nijmegen - Groesbeek, halte Centrum Gemeentehuis. 

Inschrijven

Inschrijven kan op 2 manieren: digitaal vooraf, dit geniet de voorkeur van de organisatie,  f op de dag zelf. Het startbureau is in een gezellige horeca gelegenheid waar het vooraf en na afloop goed toeven is, maar ook hier gelden de bekende corona regels. Meer inlichtingen over de Noviomagumtocht zijn te vinden op de website van Wandelverenging Magnus. 


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.