Regenboogvlag wappert weer aan St. Stevenstoren

Van onze redactie Geert Timmer Maandag 11 Oktober 2021
Vandaag is Coming Out dag, de dag waarop aandacht wordt gevraagd voor seksuele en genderdiversiteit. Wethouder Grete Visser deed vanochtend, samen met leerlingen van basisschool Petrus Canisius, de aftrap voor Coming Out dag, bij de St. Stevenstoren. De regenboogvlag symboliseert dat iedereen uniek is en erbij hoort. 

Aandacht voor acceptatie van seksuele en genderdiversiteit blijft belangrijk. Lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen en transgenderpersonen, zowel volwassenen als jongeren, hebben nog steeds te maken met scheldpartijen, pesterijen, seksueel geweld, bedreigingen, verstoting en fysiek geweld, thuis, op school, werk of op straat.

Nijmegen Regenboogstad

Coming Out dag is een Amerikaans initiatief uit 1988 om iedereen die nog ‘in de kast zit’ aan te moedigen zich niet langer schuil te houden. Sinds 2009 wordt 11 oktober ook in Nederland georganiseerd. Nijmegen is één van de 75 regenbooggemeenten in Nederland. Een regenbooggemeente is een gemeente die zich actief inzet voor de acceptatie van lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en intersekse personen (LHBTI’s).

Activiteiten

Er zijn in Nijmegen verschillende activiteiten in het kader van Coming Out dag. Een overzicht hiervan is te vinden op de website van COC regio Nijmegen


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.