[Video] Liefde voor Nijmegen met Leon Berkers

Jim Leferink op Reinink
10 oktober 2021
In Liefde voor Nijmegen gaan wij in gesprek met bekende personen in Nijmegen over hun liefde voor de stad. Wanneer ontstond hun liefde voor Nijmegen? Wat is volgens hen typisch Nimweegs? En hoe zien zij hun Nijmeegse toekomst tegemoet?
Deze aflevering hebben wij te gast Leon Berkers, initiatiefnemer van cultureel festival De Kaaij, uitbater van de multifunctionele boot Opoe Sientje en aanjager van verschillende andere Nijmeegse culturele evenementen.

Leons liefde voor Nijmegen ontstond medio jaren tachtig toen hij het Brabantse Heusden verruilde voor een opleiding sociaal cultureel werk in Nijmegen. In eerste instantie had hij het idee her en der nog wat andere steden te bekijken, maar de unieke sfeer en stijl van Nijmegen heeft hem van gedachten doen veranderen. Hij is verknocht geraakt aan de zonsondergang bij Lindenberghaven, waar zijn woonboot ligt. En hoe De Kaaij ooit begonnen is? ‘Omdat ik genoeg kreeg van het feit dat iedereen onder de brug stond te pissen tijdens de Vierdaagse.’

Liefde voor Nijmegen is een beeldpodcast. Luister je liever naar de podcast? Luister deze aflevering hier.
 


 

Dit bericht delen:

Advertenties