Stadsparkje aan de voet van de Stevenstoren gerealiseerd

Van onze redactie
9 oktober 2021
Op initiatief van de buurtbewoners werd een plan ingediend bij de gemeente voor de aanleg van een parkje op het St. Stevenskerkhof en een iconisch stukje Nijmegen aan de voet van de St. Stevenskerk wordt veranderd in een groene oase. 
Vorige week zaterdag werd begonnen met het verwijderen van de straatstenen, bewoners hielpen mee en maar liefs 100 vierkante meter steen werd weggehaald. Vandaag gingen de bewoners vanaf 9 uur van start met het leukste deel van de operatie: het planten van groen. De tuin werd ontworpen door Karen Bertram. Het campagneteam van Operatie Steenbreek omarmt dit project van harte. 

Voorbereid op veranderende weersomstandigheden

Door het veranderende klimaat komen periodes van droogte voor maar ook periodes van regen met flinke hoosbuien. Het regenwater komt grotendeels in het riool terecht. Het riool kan overbelast raken met als gevolg: straten die blank staan en ondergelopen kelders. Door de regenpijpen af te koppelen van het riool worden deze problemen voorkomen omdat het regenwater dan kan wegzakken in de tuinen. Een groene tuin is dan wel een voorwaarde: het regenwater zakt dan weg in het groen. Hoe meer huizen en gebouwen worden afgekoppeld, hoe beter de stad is voorbereid op de veranderende weersomstandigheden.


 

Dit bericht delen:

Advertenties