In de Betouwstraat afgesloten vanwege gaslekkage

Lars Schwachöfer
7 oktober 2021
Vanmorgen ontstond omstreeks 11.00 uur een gaslekkage in de In de Betouwstraat. De straat is ruim afgezet. Meerdere woningen zijn ontruimd.
De lekkage ontstond tijdens graafwerkzaamheden voor de aanleg van glasvezel. Daarbij werd een gasleiding geraakt. Het gaslek werd direct afgedekt met zand en de hulpdiensten werden gebeld. De gaslucht is goed te ruiken in de straat. De politie sloot de straat direct af.

De brandweer verrichte samen met Liander metingen om de concentraties gas te bepalen. In de straat, maar ook in het bascafé, werden zeer hoge concentraties gas gemeten. De brandweer schaalde de hulpverlening op en meerdere brandweerwagens kwamen naar de straat. Minstens drie woningen zijn ontruimd. Bewoners die aankomen in de straat mogen hun woning niet in. Anderen wordt geadviseerd binnen te blijven.

Liander dicht het lek. Daarna zullen de herstelwerkzaamheden naar verwachting zo'n twee uur duren. Wanneer er geen gevaar voor omwonenden en verkeersdeelnemers meer is, wordt de straat vrijgegeven voor verkeer.

Update: De straat is weer vrijgegeven voor verkeer.

Dit bericht delen:

Advertenties