In de Betouwstraat afgesloten vanwege gaslekkage

Lars Schwachöfer Donderdag 07 Oktober 2021
Vanmorgen ontstond omstreeks 11.00 uur een gaslekkage in de In de Betouwstraat. De straat is ruim afgezet. Meerdere woningen zijn ontruimd.

De lekkage ontstond tijdens graafwerkzaamheden voor de aanleg van glasvezel. Daarbij werd een gasleiding geraakt. Het gaslek werd direct afgedekt met zand en de hulpdiensten werden gebeld. De gaslucht is goed te ruiken in de straat. De politie sloot de straat direct af.

De brandweer verrichte samen met Liander metingen om de concentraties gas te bepalen. In de straat, maar ook in het bascafé, werden zeer hoge concentraties gas gemeten. De brandweer schaalde de hulpverlening op en meerdere brandweerwagens kwamen naar de straat. Minstens drie woningen zijn ontruimd. Bewoners die aankomen in de straat mogen hun woning niet in. Anderen wordt geadviseerd binnen te blijven.

Liander dicht het lek. Daarna zullen de herstelwerkzaamheden naar verwachting zo'n twee uur duren. Wanneer er geen gevaar voor omwonenden en verkeersdeelnemers meer is, wordt de straat vrijgegeven voor verkeer.

Update: De straat is weer vrijgegeven voor verkeer.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.