Music Meeting Concerts: Muzikale grootmeesters uit alle windstreken

Van onze redactie
7 oktober 2021
Nu de livemuziek sector weer tot leven komt, presenteert Music Meeting een reeks bijzondere optredens. Bij deze 'Music Meeting Concerts', die worden georganiseerd in LUX en Brebl in Nijmegen, LantarenVenster Rotterdam, Concertgebouw Amsterdam én MuziekPublique Brussel, kunnen liefhebbers van avontuurlijke muziek genieten van een serie unieke projecten van muzikale grootmeesters uit alle windstreken. Met Trio da Kali & North Sea String Quartet, Lenine & Martin Fondse, Alain Pérez Quinteto, Alfredo Rodríguez Trio en Mohammad Motamedi & Rembrandt Trio.
Het programma van Music Meeting Concerts vertegenwoordigt het Music Meeting DNA in optima forma. Zo is er de tournee van Trio Da Kali uit Mali, met op het podium Hawa Kassé Mady (zang), Diabaté Mamadou Kouyaté (balafon) en Lassana Diabaté (bas n’goni). Waar de Britse producer Lucy Duran het trio eerder koppelde aan het Amerikaanse Kronos Quartet, heeft Music Meeting de Malinese muzikanten in deze tournee gelinkt met het energieke Nederlandse North Sea String Quartet. De Nederlandse tournee start op 7 november in Brebl.

Het podium van Music Meeting Festival was één van de eerste podia waar ze acht jaar geleden voor het eerst samen speelden: de Braziliaanse gitarist, zanger en zevenvoudig Grammy winnaar Lenine en de Nederlandse componist, pianist en Boy Edgarprijs winnaar Martin Fondse. Hun project The Bridge, krijgt nu een vervolg met The Bridge II, met hoogtepunten uit het werk van Lenine, verpakt in arrangementen van Fondse. Op 19 november treedt het duo op in LUX.

Voorproefje

Met een Cubaans dubbelprogramma geeft Music Meeting een voorproefje van het festival in 2022. Het concert start met de virtuoze jazz van pianist Alfredo Rodríguez, gescout door Quincy Jones, met inmiddels vijf ijzersterke albums op zijn naam, waaronder Tocoroco dat miljoenen keren werd gestreamd op Spotify. Daarna betreedt flamenco, jazz en latin bassist en zanger Alain Pérez het podium, een ware grootheid in de Latijns-Amerikaanse en Spaanse muziekscene, en zelden in Nederland te zien. Op zondagmiddag 21 november vindt dit dubbelprogramma plaats in LUX.

Met de fortepiano, violone en fluisterkit, laveren de muzikanten van het Rembrandt Trio tussen klassiek, jazz en muziek uit de Oriënt. Nu delen ze, overigens niet voor het eerst, het podium met de Iraanse zanger Mohammad Motamedi: een vocalist die net als het trio thuis is in diverse stijlen en genres, maar bovenal een zanger met een markant geluid: krachtig en tegelijk bijna breekbaar. Op 17 november te zien in LUX.

Informatie

Meer informatie en een overzicht van de optredens is te vinden op de website van Music Meeting Concerts. Hier kunnen ook tickets worden besteld .

 


Dit bericht delen:

Advertenties