Kinderen sponsoren picknicktafel voor medewerkers CWZ

Van onze redactie
6 oktober 2021
Wat hebben zes kinderen van de St. Nicolaasschool op het Jonkerbosch terrein te maken met de nieuwe picknicktafel op het personeelsterras van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis? Eirik, Hanne, Julie, Juliëtte, Sarah en Angelina vonden vorig jaar dat de medewerkers van CWZ bij de tweede coronagolf veel minder applaus kregen dan bij de eerste golf. Daarom bedachten ze een plan om hun buren nogmaals in het zonnetje te zetten.
De jonge initiatiefnemers bedachten meerdere activiteiten om geld in te zamelen. Zo renden zij samen 100 rondjes om het schoolplein, brachten zelfgemaakte kerstkaarten rond in de wijk en niet te vergeten: een heitje voor karweitje. Vervolgens schreven ze een brief aan de stichting Vrienden van CWZ, waarin ze vertelden dat het geld bestemd is voor de medewerkers van CWZ. De enige voorwaarde? Dat er geen televisie van gekocht mocht worden: ‘omdat je dan wel televisiekijker van beroep zou zijn geworden in plaats van zieke mensen helpen’.

Pauze in de buitenlucht

Samen haalden ze 300,06 euro op. Dit bedrag hebben ze overhandigd aan het bestuur van de  stichting Vrienden van CWZ. Van de donatie is een picknicktafel gekocht, zodat medewerkers een extra mogelijkheid hebben om hun pauze in de buitenlucht door te brengen. Deze picknicktafel is door Suz&So gemaakt, een maatschappelijke onderneming waar mensen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook Suz&So heeft een financiële bijdrage aan de picknicktafel geleverd.

Echte Vrienden

Op donderdag 23 september hebben Eirik, Hanne, Julie, Juliëtte en Angelina de picknicktafel feestelijk onthuld. Ook Patrick van Ruijven van Suz&So en Pleun en Arjan van het bestuur van de stichting Vrienden van CWZ waren hierbij aanwezig. Arjan hield een mooi dankwoord richting de kinderen met als afsluiter: ‘Een geweldige actie, jullie zijn niet alleen buren maar ook echte Vrienden!’ Vervolgens kregen de kinderen een luid applaus en werd geproost met ranja.

Mooie aanwinst voor personeelsterras

De namen van de zes helden van de St. Nicolaasschool en Suz&So staan op de picknicktafel, zodat iedereen kan zien wat voor moois ze hebben gedaan voor CWZ. Vrienden van CWZ bedankt Eirik, Hanne, Julie, Juliëtte, Sarah én Angelina en Suz&So voor hun geweldige inzet. ‘Wij weten zeker dat de medewerkers van CWZ ontzettend blij zijn met deze mooie aanwinst voor het personeelsterras!’

 

Dit bericht delen:

Advertenties