[Winactie] Symphony for Our World 2021 te zien in De Vereeniging

Van onze redactie
5 oktober 2021
Deze maand brengt Cinema in Concert National Geographic Live: Symphony for Our World voor het eerst naar de Benelux. Tijdens een zestal shows worden de mooiste natuurbeelden uit het archief van National Geographic gecombineerd met een speciaal gecomponeerde symfonie, live uitgevoerd door het Noordpool Orkest onder leiding van Reinout Douma. Symphony for Our World neemt bezoekers mee van de diepten van de zee naar de kust en via het land en de bergen het luchtruim in en laat op imposante wijze de fascinerende en wonderbaarlijke ecosystemen zien die de mens in staat stellen om samen met de natuur te overleven en te gedijen.
Tijdens het anderhalf uur durende film- en muziekspektakel National Geographic Live: Symphony for Our World worden baanbrekende beelden en verhalen uit de 130-jarige geschiedenis van National Geographic tot een episch geheel samengevoegd en perfect gesynchroniseerd met de live uitgevoerde muziek door het Noordpool Orkest. De combinatie van muziek en beeld vertelt op indringende wijze het verhaal van de complexe maar kwetsbare aard van onze planeet. Van intieme portretten van dieren in het wild tot de weidse overzichten van de adembenemende natuur waar de mens ook onderdeel van is. Een trailer van de show is hier te bekijken. 

Krachtig muzikaal eerbetoon

National Geographic Live: Symphony for Our World is een unieke beleving, waarin wetenschap en kunst gecombineerd worden. Elk beeld wordt geaccentueerd door een pakkende orkestbegeleiding, een combinatie die resulteert in een krachtig muzikaal eerbetoon aan de schoonheid en wonderen van onze wilde wereld. De symfonie en het muzikale thema van Symphony for Our World zijn gecomponeerd door componisten Austin Fray en Andrew Christie van het Emmy- en BAFTA-genomineerde Bleeding Fingers Music, dat mede opgericht is door de wereldberoemde filmcomponist Hans Zimmer. In Nederland en België wordt deze symfonie uitgevoerd door het Noordpool Orkest, dat onder meer naam heeft gemaakt met vele live begeleidingen van filmsoundtracks en onder leiding van Reinout Douma zorgt voor een onvergetelijke avond.

Informatie

Deze wereldshow om nooit te vergeten, is te zien in deze plaatsen:
12 oktober 2021      Stadsschouwburg, Antwerpen
13 oktober 2021      Capitole, Gent
15 oktober 2021      De Vereeniging, Nijmegen
24 oktober 2021      De Doelen, Rotterdam
26 oktober 2021      Concertgebouw, Amsterdam
27 oktober 2021      Concertgebouw, Amsterdam
 
Tickets zijn te koop via de website van Cinema in Concert

Over het Noordpool Orkest

Het Noordpool Orkest bestaat volledig uit professionele musici en draait voor geen genre de hand om. Het orkest begeleidde in het verleden al solisten als Douwe Bob, Waylon, Ellen ten Damme en Bert Visscher en stond met Ed Kowalczyk (Live) op het hoofdpodium van Pinkpop en met José James op North Sea Jazz. In het kader van Cinema In Concert heeft het Noordpool Orkest heeft al diverse films van een live soundtrack voorzien, onder meer Love Actually en later dit jaar Home Alone.

Winactie

Via de Facebookpagina van Nieuws uit Nijmegen maak je kans op 2 gratis kaarten voor de voorstelling. Like het bericht en geef aan waarom jij graag naar deze show zou willen óf tag iemand die jij de kaarten gunt en zet erbij waarom. De winnaar wordt donderdag 14 oktober om 19.00 uur bij het bericht op Facebook bekendgemaakt.

Dit bericht delen:

Advertenties