Bij Sporthal Plus in Nijmegen-Noord staat gezondheid centraal

Van onze redactie
1 oktober 2021
Het licht staat definitief op groen voor de nieuwe Sporthal Plus in Nijmegen-Noord. De accommodatie krijgt twee hoofdfuncties: de sporthal en een uitgebreid Gezondheidsplein. Het multifunctionele gebouw komt in de nieuwe wijk Hof van Holland. In de zomer van 2022 is de opening.
Nijmegen-Noord groeit en daarmee groeit ook de behoefte aan sport- en gezondheidsvoorzieningen. Uit onderzoek blijkt dat in Nijmegen-Noord een tekort is aan binnensportaccommodaties. De nieuwe sporthal speelt in op deze behoefte voor zowel bewegingsonderwijs, breedtesport en nationale topsport. Daarnaast zorgt de groei ook voor de behoefte aan meer zorgaanbieders, de buurtteams en het Stip.

De Sporthal Plus

Wethouder Bert Velthuis licht toe: ‘Die Plus is er niet voor niets: het is een plek waar gezondheid, in de breedste zin van het woord, centraal staat. Overdag is de sporthal voornamelijk voor basis- en middelbare scholen uit de buurt en ’s avonds kunnen sportverenigingen terecht in deze gloednieuwe accommodatie. Naast de sporthal komt er een groot Gezondheidsplein. Met deze nieuwe accommodatie dragen we bij aan sporten en bewegen én brengen we zorg dichtbij de inwoners van Nijmegen-Noord.’

Gezondheidsplein

Aan het Gezondheidsplein komen een heleboel zorgaanbieders: huisartsen, fysiotherapeuten, oefentherapeuten, psychologen, logopedisten, diëtisten, verloskundigen, tandartsen, welzijn- en jongerenwerkers, het buurtteam Volwassenen, het buurtteam Jeugd en Gezin, gezondheidsmakelaars van de GGD en thuiszorgverleners. Daarnaast komt er een prikpost en vestigt het Stip zich er. Op het plein ontmoeten professionals en inwoners elkaar en wordt er intensief samengewerkt. 

Extra budget

Afgelopen week heeft de Nijmeegse gemeenteraad een extra budget toegezegd voor de bouw. Dit bedrag is onder andere nodig door de flink gestegen bouwkosten, aanvullende brandveiligheidseisen en hoge duurzaamheidsambities. Met de toezegging van de raad kunnen de plannen definitief doorgaan.

Videoreeks

De gemeente Nijmegen maakt een videoreeks over de Sporthal Plus. Op het YouTube-kanaal van de gemeente geeft de eerste video een eerste beeld van hoe de accommodatie eruit komt te zien.   

Dit bericht delen:

Advertenties