Gruun, gruner, gruunst: Wijkcentrum Daalsehof kleurt groen

Hans de Groot
1 oktober 2021
Al jaren zijn allerlei mensen bezig om Nijmegen op verschillende manieren groener te maken. Deze initiatieven worden in deze nieuwe rubriek onder de aandacht gebracht. 
Afgelopen weekend staken verschillende mensen bij  Wijkcentrum Daalsehof de handen uit de mouwen. Er is een uitgebreid plan om, samen met onder andere buurtbewoners en Operatie Steenbreek, het gebouw groener te maken. Roos Koopmans is coördinator van het Hobbycentrum en een van de gebruikers van het wijkcentrum aan de Daalsehof. Ze is niet bang om zelf vieze handen te krijgen en vertelt: ‘We gaan met deelnemers, bezoekers en buurtbewoners de buitenruimte aan de achterkant van het gebouw opknappen en vergroenen. Vandaag helpen we de hele dag met verschillende klusjes in de tuin, zoals poten van stekjes, grond eruit halen en het maken van vogelhuisjes. De vogelhuisjes komen ter decoratie buiten rondom het gebouw te hangen.’ 

Complete metamorfose

De achterplaats, die eerst betegeld was, heeft een complete metamorfose ondergaan. Bezoekers komen kijken en bewonderen het ontwerp. Ettemara Piegelt van de Gemeente Nijmegen laat op een kaart zien wat er allemaal gaat gebeuren. Ondertussen zijn enkele vrijwilligers planten in de grond aan het zetten en kijken ook veel mensen geïnteresseerd toe. Binnen zijn er diverse workshops, bloemenschikkers, boekbinders en, voor de liefhebbers, hele grote slakken. Aan het einde van de dag ziet de achtertuin er al geweldig uit.

Dit bericht delen:

Advertenties