Kledingruilpunt KrijgdeKleertjes opent op Hatertseweg haar deuren

Van onze redactie
30 september 2021
Aan de Hatertseweg 400 opent Werkplaats Inclusie Nijmegen (WIN) het kledingruilpunt KrijgdeKleertjes Nijmegen. Dat gebeurt in samenwerking met KrijgdeKleertjes en VSO Kristallis, locatie Aventurijn. Vanaf woensdag 6 oktober kunnen bezoekers er terecht. 
Het principe is eenvoudig. Bezoekers kunnen kleding inleveren, die na controle wordt gewogen. Vervolgens mogen de indieners voor hetzelfde gewicht aan kleding weer uitzoeken en meenemen. Mochten indieners op dat moment niets van hun gading vinden dan blijft het tegoed staan via een stempelkaart. Omdat het een ruilpunt is, is er voortdurend nieuw aanbod. Bezoekers kunnen bij het ruilpunt terecht voor baby- en kinderkleding, dames- en herenkleding en accessoires. 

Werkervaring en ontmoetingsplek

Kledingruilpunt KrijgdeKleertjes Nijmegen is opgericht uit het oogpunt van duurzaamheid en werd mede mogelijk gemaakt door de Mr. F. Couvee-stichting, Stichting Buitenkans, het Dr. C.J. Vaillantfonds en het Oranjefonds. Goede kleding die niet meer gedragen wordt, krijgt op deze manier een nieuwe bestemming. Daarnaast is het kledingruilpunt een perfecte plek voor leerlingen van VSO Kristallis om werkervaring op te doen. Zij helpen in de winkel en bij het wegen en sorteren van kleding. Werken bij het ruilpunt kan zo bijvoorbeeld een opstapje zijn naar een stage in een kledingwinkel. Bij het kledingruilpunt werken ook vrijwilligers en mensen uit de wijk. Het ruilpunt fungeert zo tevens als ontmoetingsplek voor de buurt. 

Informatie

KrijgdeKleertjes Nijmegen is gevestigd op de Hatertseweg 400, direct naast VSO Kristallis Aventurijn. Er zijn twee ingangen: bij Shop@aventurijn, het winkeltje van Kristallis, en bij Werkplaats Inclusie Nijmegen. Werkplaats Inclusie Nijmegen is een initiatief van Pluryn. De openingstijden zijn maandag, woensdag en vrijdag van 09.30 - 13.30 uur. Tijdens schoolvakanties is het ruilpunt gesloten. 

De actuele openingstijden en het laatste nieuws  is te vinden op de Facebookpagina van KrijgdeKleertjes Nijmegen. Op de website van KrijgdeKleertjes Nijmegen staat precies beschreven welke kleding wel en niet wordt aangenomen.  

 

Dit bericht delen:

Advertenties