Zilveren Waalbrugspeld voor Henk Lamers en Els Stouthamer

Van onze redactie
22 september 2021
Henk Lamers en Els Stouthamer ontvingen vanochtend een Zilveren Waalbrugspeld voor hun werkzaamheden als bestuurslid Actief Comité Binnenstad en Activiteitencommissie Benedenstad Nijmegen. Burgemeester Bruls reikte de speld uit tijdens een bijeenkomst van Stichting Benedenstad in wijkcentrum 't Oude Weeshuis. 
Vanaf januari 2005 tot begin april van dit jaar is Henk Lamers (76) vrijwillig voorzitter, secretaris en penningmeester geweest van het Actief Comité Binnenstad. Els Stouthamer (64) nam in 2019 het voorzitterschap van de Activiteitencommissie Benedenstad Nijmegen over van Henk Lamers.
Henk Lamers is zeker 10 tot 15 jaar zeer actief geweest binnen de Activiteitencommissie Benedenstad Nijmegen en heeft in die jaren, veelal in zijn eentje, deze commissie draaiende gehouden. Veel activiteiten zijn bij deze commissie aangesloten zoals de Avondvierdaagse, de stadswandeling/puzzeltocht door benedenstad-centrum Nijmegen en voorheen de discogroepen voor de jeugd en het vrijdagavond sporten voor de jongeren van de benedenstad, de vrijdagavond kaartclub en de Buurttafel. Maar ook de Sinterklaas- en kerstviering en het Repaircafé.
Al deze activiteiten vonden en vinden plaats in ’t Oude Weeshuis. De organisatoren van al deze activiteiten hebben nooit tevergeefs een beroep op de heer Lamers gedaan. Hij was jarenlang het aanspreekpunt, regelde de subsidies, deed het penningmeesterschap en het secretariaat en stond de mensen met raad en daad bij.

Mede door de inbreng van de heer Lamers is de beweegtuin in de benedenstad tot stand gekomen. Ook bij de totstandkoming van het namenmonument op de Kitty de Wijzeplaats was hij nauw betrokken. Tot op de dag van vandaag is de heer Lamers als adviseur nauw betrokken bij de Activiteitencommissie.

Els Stouthamer

Els Stouthamer is vanaf januari 2010 tot april van dit jaar vrijwilligster bij beide organisaties, Stichting Benedenstad  en de Activiteiten Commissie Benedenstad, een zeer actief lid van het bestuur en uit dien hoofde doet zij tal van werkzaamheden, leidend en ondersteunend.

Mevrouw Stouthamer is jarenlang de drijvende kracht voor vele activiteiten die in het wijkcentrum hun thuisbasis hebben. Zo heeft zij bijvoorbeeld voor het zwembadje dat onderdeel uitmaakt van 't Oude Weeshuis de zitbankjes geregeld en de bloemen en planten die het zwembadje sieren. Zij vraagt subsidies aan bij het Oranjefonds en de gemeente Nijmegen, was de drijvende kracht bij de totstandkoming van de stadstuin bij het wijkcentrum. De tuin ligt er altijd schitterend bij en is voor de bewoners van de benedenstad een waar rustpunt.

Eens per jaar vindt in het wijkcentrum een bijeenkomst plaats om alle vrijwilligers te bedanken voor hun ondersteuning door het jaar heen. Mevrouw Stouthamer is bij deze bijeenkomsten altijd de perfecte gastvrouw en de drijvende kracht om die vrijwilligers aan deze activiteiten te binden. Daarnaast heeft Els Stouthamer het Repaircafé opgezet, een groot succes, dat iedere eerste vrijdagochtend van de maand in 't Oude Weeshuis plaatsvindt. Zij heeft enkele jaren geleden de seniorenpraatgroep nieuw leven ingeblazen. Door haar enthousiasme is een bijna geheel nieuwe groep Ouderen samen actief samengesteld, die wekelijks op woensdagochtend bij elkaar komen met momenteel 35 personen. 

Dit bericht delen:

Advertenties