Appartement in Middachtenstraat onbewoonbaar na brand

Lars Schwachöfer
21 september 2021
Vanmorgen brak omstreeks 8.30 uur brand uit in een appartement aan de Middachtenstraat. Het appartement is onbewoonbaar verklaard.
De brand ontstond vermoedelijk op het balkon en is vervolgens naar binnen geslagen. In korte tijd sloegen de vlammen uit het appartement. De politie en brandweer rukten groot uit. De gehele flat werd ontruimd. Meerdere personen werden door ambulancepersoneel nagekeken omdat zij rook hadden ingeademd. Niemand hoefde naar het ziekenhuis.

De brandweer bluste de brand. Het appartement raakte dusdanig beschadigd dat het voor langere tijd onbewoonbaar verklaard is. Later werd ook bekend dat vijf andere appartementen roetschade opgelopen hadden. Twee van deze, de bovenliggende appartementen, zijn in ieder geval voorlopig onbewoonbaar geworden door de roetschade. Stichting Salvage regelt vervangende woningen voor de bewoners.

Team Brandonderzoek van de brandweer doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. De Omgevingsdienst Regio Nijmegen en woningcorporatie Portaal bekijken of de structuur van het complex schade opgelopen heeft en of deze verstevigd of vervangen dient te worden.

Dit bericht delen:

Advertenties