De winnaars Innovatie Awards 2021 zijn bekend

Van onze redactie
17 september 2021
Gisteren heeft de gemeente Nijmegen voor de 2e keer de Innovatie Awards uitgereikt aan de meest creatieve en innoverende ondernemers. In totaal waren er 6 finalisten, die genomineerd waren in de categorieën 'Personeelsbeleid' en 'Digitalisering'. De 2 winnaars ontvangen ‚€ 8000 om in hun eigen onderneming te investeren. Met de publieksprijs was ‚€ 4000 te winnen. 
Wethouder Monique Esselbrugge: 'We zijn gestart met de Innovatie Awards in coronatijd. Veel ondernemers hadden het toen lastig en moesten een beroep doen op hun creativiteit. Wij wilden ondernemers steunen en tegelijkertijd inspireren met voorbeelden van anderen. Er zijn nog veel meer creatieve projecten die een podium verdienen. Daarom reikten wij ook dit jaar weer de Innovatie Awards uit.'

Winnaar Innovatie Award Personeelsbeleid 

Studio Linksvoor won de Innovatie Award voor Personeelsbeleid. Verschillende bedrijven uit de evenementensector zijn samen in coronatijd Studio Linksvoor gestart. Zij zorgen nu in een onzekere sector voor een stukje extra zekerheid. Dit doen zij door personeel divers in te zetten en ook opleidingen en vaste contracten aan te bieden. 

Winnaar Innovatie Award Digitalisering

EKI won de Innovatie Award Digitalisering. Zij produceren rubber en schuim en hebben een eigen configurator hebben gebouwd voor hun webshop. Dit wil zeggen dat klanten eenvoudig zelf op de website hun systeem kunnen samenstellen. Tegelijkertijd voert de configurator daarbij wiskundige berekeningen uit, waardoor er biljarden mogelijkheden ontstaan.

Het bedrijf koos ervoor de cheque ter waarde van €8000 niet zelf te houden, maar te investeren in 2 andere genomineerden, namelijk Open Source Radio en Studio Honig. EKI gaf aan vooral samenwerking tussen bedrijven belangrijk te vinden en ook de culturele sector te willen steunen. Zij hopen dat de 2 bedrijven de geldprijs onder andere gebruiken om een samen een show te streamen.

Winnaar Publieksprijs 

De Innovatie Awards Digitalisering was niet de enige Award die gedeeld werd. Er waren ook 2 winnaars bij de Publieksprijs: Studio Honig en Studio Linksvoor delen samen de geldprijs van €4000. 

Wethouder Monique Esselbrugge: 'Wat ik dit jaar inspirerend vond was dat het EKI ervoor koos om de Award onder andere ondernemers te verdelen. Dat is een mooi voorbeeld van solidair ondernemerschap.'

Dit bericht delen:

Advertenties