Politie onderzoekt schietincident Tolhuis

Lars Schwachöfer
20 september 2021
Gisteravond vond omstreeks 22.00 uur een schietincident plaats in de 52e straat van Tolhuis. Bij het schietincident raakte een 40-jarige Nijmegenaar lichtgewond. De politie doet onderzoek.
Even voor 22.00 uur hoorden bewoners van de straat enkele harde knallen. Vervolgens reed een auto met hoge snelheid weg. Niet veel later stonden meerdere agenten in kogelwerende vesten in de straat. Op straat werden meerdere kogelhulzen gevonden. De politie zette de straat direct af om sporen veilig te stellen.

Agenten spraken met omwonenden en getuigen van het schietincident. Specialisten van de Forensische Opsporing van de politie verrichtten sporenonderzoek. Hierbij werd ook een politiehond ingezet. De brandweer lichtte bij met enkele grote lampen.

Omstreeks 2.00 uur werd de straat weer vrijgegeven. De politie doet verder onderzoek naar de toedracht en mogelijke daders. Hierbij wordt ook gekeken naar een auto op de Catharinaweg, die ongeveer 20 minuten na het schietincident in brand werd gestoken in de bosrand.


Update: de politie heeft twee verdachten van 26 en 33 jaar aangehouden. Beiden zijn mannen uit Nijmegen.

Dit bericht delen:

Advertenties