Teddy Vrijmoet ontvangt Blauwe Steen 2020

Van onze redactie
16 september 2021
Op de hoek van de Broerstraat en Burchtstraat is De Blauwe Steen te vinden. In de loop van de Nijmeegse geschiedenis speelde deze plek een belangrijke rol voor het ten uitvoer brengen van vonnissen en het uitroepen van belangrijke mededelingen. De voorlopers van het huidige Huis voor de Binnenstad hebben in 1984 het besluit genomen om jaarlijks, als verwijzing naar het roemrijke verleden van Nijmegen, een Blauwe Steen uit te reiken. 
De Blauwe Steen dragers die vanaf 1984 zijn onderscheiden hebben zich vanuit diverse sociaaleconomische achtergronden bijzonder verdienstelijk gemaakt voor de ontwikkeling van de stad Nijmegen. De uitreiking vond in klein gezelschap plaats in Hotel Karel. De Peter Kuipers, Blauwe Steendrager van 2019, reikte de steen uit.

De Blauwe Steen 2020: Teddy Vrijmoet

In 2020 zou de eer te beurt vallen aan Teddy Vrijmoet. Door bekende omstandigheden kon de uitreiking pas in september 2021 plaats vinden. Dat de Vierdaagsefeesten, die zo belangrijk zijn voor de stad, zijn uitgegroeid tot wat ze nu zijn, is voor een belangrijk deel te danken aan Teddy Vrijmoet.
Onder haar leiding zijn de Vierdaagsefeesten professioneler geworden en hebben een niveau gekregen voor een breed publiek. Maatschappelijke waarden en ontwikkelingen werden een waardevolle toevoeging aan het grootste gratis toegankelijke feest van Nederland.

Verbindingen

Waar horeca en winkelbedrijf lang kritisch keken naar de organisatoren van deze week heeft Teddy verbindingen gelegd tussen de vele partijen en bespreekbaar gemaakt wat goed is voor de stadseconomie als geheel. Haar sociaal ingestelde houding met een groot hart voor alle mensen maakte haar een open en betrouwbare discussiepartner. De stad heeft in veel opzichten veel gehad aan haar inzet voor de stad die vele malen verder ging dan ‘gewoon een baan’.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen