Nijmeegse Kinderboekenweek 2021 biedt keur aan activiteiten 

Van onze redactie
15 september 2021
De 67ste Kinderboekenweek staat in het teken van het thema 'Worden wat je wil'. Kinderen kunnen tijdens allerlei activiteiten alvast dromen over later. De Kinderboekenweek vindt plaats van 6 tot en met 17 oktober 2021. In Nijmegen organiseert Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen (SLAN): 'Muziek voor Peuters', 'Het Veterstrikconcert', creatieve workshops, voorleessessies en meer.
Tijdens de Nijmeegse Kinderboekenweek mogen kinderen van 2 tot 12 jaar uitgebreid nadenken, beleven, kijken en zelf aan de slag met het thema ‘Worden wat je wil’. Zo kunnen kinderen deelnemen aan een keur aan activiteiten in het centrum en in de wijken Oosterhout, Aldenhof, Waterkwartier en Lindenholt. 

Activiteiten voor kinderen van 2 tot 12 jaar

De jongste bezoekers kunnen tijdens ‘Muziek voor Peuters’ als echte zangers en muzikanten luisteren en meezingen met Frauke. Kinderen vanaf 4 jaar mogen bijboekhandel  Dekker v.d. Vegt luisteren naar Mark Janssen, de schrijver en illustrator van ‘Dromer’, het prentenboek van de Kinderboekenweek. Ook kunnen ze creatief aan de slag met de Nijmeegse illustrator Yessica Baeten bij Kinderboekwinkel Nijmegen. Daarnaast is er ‘Het Veterstrikconcert’ in de Stadsschouwburg: een kinderpopconcert vol oude en nieuwe kinderliedjes. 

De 6-plussers kunnen de handen uit de mouwen steken tijdens de ‘Kinderboekenfeestjes’ met een vertelvoorstelling over worden wie je wil en workshops waarin kinderen hun eigen boek gaan maken. Er is tevens een kids only-editie voor kinderen vanaf 9 jaar. Ook de Kinderboekwinkel Nijmegen biedt diverse activiteiten voor oudere kinderen met een ‘Mysterie in de moestuin’ workshop  en een vertelsessie met de Nijmeegse fantasyschrijver Julian ten Böhmer. 

Informatie

Het complete programma, met daarbij de leeftijdscategorieën, voor de Nijmeegse Kinderboekenweek is te vinden op de website van de Nijmeegse Kinderboekenweek. Ook de kaartverkoop vindt via deze website plaats.
 

Dit bericht delen:

Advertenties