Crowdfund voor muurschildering Waalpainting 'The Walk of the World'

Maud van der Vegt
16 september 2021
Om de energie van de welbekende 4Daagse weer op te pakken, en in de hoop dat het in 2022 weer door kan gaan, wil de organisatie via Waalpaintings Nijmegen een muurschildering in Nijmegen realiseren. Om dit waar te maken is 4Daagse een crowdfunding begonnen.

Volgens de 4Daagse organisatie is het tijd voor een nieuwe start en de hoop is dan ook om in 2022 weer een volledige 4Daagse te kunnen draaien. Om hierop vooruit te kijken en de energie van de 4Daagse weer naar voren te brengen, ontstond het idee van een muurschildering.

Deze muurschildering zou mogelijk gemaakt worden via Waalpaintings Nijmegen. Waalpaintings Nijmegen, ofwel het Nijmeegs Muurmuseum, is een project met als doel om de rijke, maar vaak niet langer zichtbare, stadsgeschiedenis van Nijmegen weer zichtbaar te maken in een serie van vijftien muurschilderingen. Zo zijn er al muurschilderingen over de Bataafse Opstand, de Byzantijnse prinses Theophanu, de Vrede van Nijmegen en het Bombardement. Waalpaintings is een initiatief van historici Erika Manders en Dennis Jussen.

4Daagse hoopt het bedrag bij elkaar te halen om één van deze muurschilderingen over de jaarlijkse Nijmeegse wandeltocht te realiseren. De teller staat op dit moment op €2.670 van het doelbedrag van €15.000.


Dit bericht delen:

Advertenties