De Nieuwe Honig biedt mogelijkheden en kansen

Gijs Korenblik
13 september 2021
Van tarwezetmeelgeuren naar Brinta-odeur tot hoparoma's. Het Honigcomplex kent een lange traditie van veelzijdigheid en is tot de dag van vandaag een plek waar arbeiders, ondernemers en kunstenaars hun heil hebben kunnen vinden. Daarbij is het complex een betonnen smeltkroes die het oude met het hedendaagse Nijmegen verbindt en een plek die bekend staat om de pioniersgeest van de hardwerkende ondernemers. Deze economische en culturele duizendpoot zou medio 2022 worden verwijderd van de oevers van de Waal. Echter heeft de gemeente Nijmegen zich bedacht en zal het complex in een andere vorm doorgaan.

Toen de plannen van de gemeente bekend werden, ging een groep van ondernemers van het Honigcomplex in het verweer. De ondernemers van koffiebar First Things First, EXPO Bart, brouwerij Oersoep, restaurant de Meesterproef en de Smeltkroes dienden een tegenvoorstel in onder de naam ‘De nieuwe Honig’. Voor deze groep is het complex een karakteristieke plek die de ziel van het oude Nijmegen belichaamt en een plek waar ondernemers al acht jaar een succesvolle invulling aan hebben weten te geven.

De veranderingen

De nieuwe Honig zal kleiner zijn dan het huidige complex, want alleen de oude industriële panden op het Honigplein zullen blijven bestaan. Ook zal er op dit plein het een en ander veranderen. Zo zal brouwerij Oersoep van het complex verdwijnen en zal er in het pand van de brouwerij een cultureel centrum komen dat zal worden uitgebaat door het team van EXPO Bart. Het pand van EXPO Bart zal worden gesloopt en plaatsmaken voor een toegangspoort tot het plein. Ook zal er bij de poort een woontoren verrijzen. Het restaurant van de Meesterproef verandert in een boutique hotel en het restaurant zal op een andere plek op het complex doorgaan. Verder zullen de panden waarin de Smeltkroes, Dutch Bike Centre, Boks Academie Nijmegen, Nevel Wild Ales en andere bedrijven zijn gevestigd, worden gesloopt. Op deze plekken worden woningen met ondergrondse garages gebouwd.

Positieve ondernemers

De ondernemers van de Honig zien het positief in. Voor hen biedt de nieuwe Honig nieuwe mogelijkheden en kansen. Zo kunnen zij als ondernemers groeien en zal de energie en het gedachtengoed van het Honigcomplex bewaard blijven.


Dit bericht delen:

Advertenties