Complete renovatie winkelcentrum De Notenhout

Paul Heijnert
10 september 2021
Wijkwinkelcentrum De Notenhout in Neerbosch-Oost wordt compleet gerenoveerd. De werkzaamheden starten in januari en naar verwachting vindt medio mei de heropening van het gemoderniseerde winkelcentrum plaats. Er komt meer groen, de winkelpuien en het straatmeubilair worden aangepakt en de supermarkten Coop en Lidl worden groter en toegankelijker.
Winkelcentrum De Notenhout stamt al uit 1967 en is sindsdien een keer grondig gerenoveerd, in 1990. Ruim 30 jaar later is het winkelcentrum verouderd en weer flink toe aan modernisatie. Het is daarom niet gek dat er een complete renovatie gaat plaatsvinden. Onder andere worden de volgende punten aangepakt:

De huidige overkapping wordt verwijderd, hiermee wordt een open karakter gecreëerd met meer daglicht en wordt warmteoverlast beperkt. Ook worden alle winkelpuien vervangen door puien met meer glas en komen er meer groenvoorzieningen in de passage. In combinatie met een kleurrijke bestrating, nieuwe verlichting en divers straatmeubilair zorgt dit voor een prettige winkelsfeer en warme uitstraling binnen de buurt.

Daarnaast wordt de bestaande Lidl-supermarkt bijna twee keer zo groot en komt de entree ervan in het winkelcentrum in plaats van daarbuiten. Het parkeerterrein naast het winkelcentrum wordt ook aangepakt, parkeren blijft gratis, maar het kan uitsluitend nog gebruikt worden door bezoekers van De Notenhout.

Woordvoerder namens het renovatieproject en zelf winkelier in De Notenhout, Jos de Haas, is erg enthousiast: ‘We kunnen er na 15 jaar wachten eindelijk tegenaan. Ik hoop dat we, als het af is, veel lofuitingen in de zak kunnen steken van hoe mooi we het hebben gemaakt.’

Kijk hier voor meer informatie over hoe het winkelcentrum eruit gaat komen te zien.


Dit bericht delen:

Advertenties