Nijmeegse Kunstnacht presenteert jubileumprogramma

Van onze redactie Dinsdag 07 September 2021
De Nijmeegse Kunstnacht viert haar tienjarig jubileum op zaterdagavond 18 september. Tussen 19:00 en 00:00 uur kunnen bezoekers ontdekken wat Nijmegen aan kunst en cultuur te bieden heeft. Verspreid over het stadscentrum en het Honigcomplex vindt een uitgebreid cultureel programma plaats.

Op de Nijmeegse Kunstnacht maakt het publiek kennis met tientallen culturele partijen uit Nijmegen en omstreken. Op 24 locaties presenteren cultuurorganisaties in duo’s een eigen programma. Zo werkt Toneelgroep Oostpool samen met poppodium Doornroosje en is het Afrika Museum te gast in Bibliotheek De Mariënburg. Zo ontstaan verrassende combinaties tussen verschillende kunstvormen.

Jubileumprogramma

Om het jubileum te vieren, zijn drie jubileumacts aan het programma toegevoegd. Aan de Waalkadetribune presenteert Danscollectief 155 een unieke mix van breakdance, komedie, muziek en video. In het Valkhofpark zijn de Nijmeegse luchtacrobaten van ZIRKOMETRIC te bewonderen. DJ-icoon Joost van Bellen en de performers van Naaistreek sluiten de jubileumeditie feestelijk af. Bovendien is doorlopend het Kunstnacht Extra programma te bezoeken, met kunstinstallaties op het Honigcomplex en op het Mariënburgplein.

Testen voor Toegang

De Kunstnacht is alleen toegankelijk met een coronatoegangsbewijs in de CoronaCheck-app: een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een bewijs van herstel van corona. De laatste kaarten voor de Kunstnacht zijn momenteel in de verkoop. Een voorverkoopticket kost €17,50. Bezoekers reserveren van tevoren voor vier locaties. Op alle locaties worden de geldende coronamaatregelen nageleefd. 

Voor meer informatie en kaartverkoop, kijk op deze website.

 


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.