Luchtballon maakt landing in Middachtenstraat

Lars Schwachöfer Maandag 06 September 2021
Vanavond maakte een luchtballon omstreeks 20.00 uur een landing in de Middachtenstraat. Niemand raakte gewond.

De luchtballon was opgestegen vanaf de Goffert en vloog in zuidelijke richting, toen de wind ineens wegviel. De grondploeg van het bedrijf reed in een volgwagen naar de Middachtenstraat, waar de luchtballon zou kunnen landen. De ballonvaarder gooide een lijn naar beneden, zodat de grondploeg de ballon naar beneden kon trekken om te landen. Dit slaagde en de ballon en inzittenden van het mandje kwamen veilig, zoals de bedoeling was, op de grond.

Meerdere omwonenden zagen de ballon naar beneden komen en alarmeerden de hulpdiensten. Meerdere brandweerwagens, politiewagens en ambulances rukten uit. Een boot van Rijkswaterstaat legde enkele tientallen meters verderop aan de rand van het Maas-Waalkanaal aan. Niemand raakte gewond, de landing verliep als gepland.

De ballon is inmiddels met hulp van omstanders opgeruimd. Het bedrijf bedankt iedereen die geholpen heeft. Daarna dronken de vaarder, grondploeg en passagiers van de ballon een glaasje champagne op de landingslocatie.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.