Waalbrug afgesloten vanwege ernstig ongeval

Lars Schwachöfer
6 september 2021
Vanmiddag vond omstreeks 16.00 uur een ongeval plaats op de Prins Mauritssingel. De Waalbrug was langere tijd afgesloten.
Een ambulancewagen, een zogenaamde rapid responder met daarin alleen een verpleegkundige, reed met spoed naar een melding over de Waalbrug in noordelijke richting. Een auto vanaf de Turennesingel zag de rapid responder met spoed vermoedelijk niet aankomen en draaide de Prins Mauritssingel op. De twee auto's botsen, waarbij de rapid responder tegen het tegemoetkomende, stilstaande, verkeer botste. Daarbij raakte een derde auto zwaarbeschadigd.

Bij het ongeval raakten de bestuurder van de auto vanaf de Turennesingel en van de rapid responder gewond. De hulpdiensten waren ruim aanwezig om hulp te verlenen. Ook een traumahelikopter was geland. De politie sloot de weg van en naar de Waalbrug af. De Verkeers Ongevallenanalyse van de politie verricht sporenonderzoek.

Enige tijd later werd verkeer in noordelijke richting vanuit het centrum omgeleid via de Turennesingel. Veel automobilisten maakten van achter het stuur opnames met mobiele telefoons. De politie noteerde de kentekens. De automobilisten kunnen een boete voor het vasthouden van een mobiele telefoon achter het stuur verwachten.

Door het ongeval en de afsluiting zijn lange files richting de Prins Mauritssingel ontstaan op de Energieweg en de Graafseweg, Oranjesingel en Canisiussingel. Op de Tunnelweg, Marialaan en Industrieweg rijdt het verkeer stapvoets. 

Update: Dar reinigde het wegdek. Drie bergers sleepten de voertuigen weg voor verder onderzoek door de politie.

Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen